Vágólapra másolva!
Folytatta remek szereplését a Bologna: a Cagliari hazai és a Milan idegenbeli legyőzése után Carlo Mazzone tanítványai - a Serie A 22. fordulójának csütörtöki zárómérkőzésén - a Renato dall'Ara arénában 3-1-re legyőzték a Parma együttesét.

A viszonylag unalmas és gól nélküli első félidőt követően az 55. percben vezetéshez jutottak a hazaiak: Andrea Sussi 75. Serie A-mérkőzésén megszerezte második gólját, mégpedig szépségdíjasat. A balhátvéd a balszélen kapott labdát, a szögletzászlónál elfektetett egy parmai védőt, majd megindult a 16-oson belül a kapu felé, egy lövőcsellel egy újabb vendégjátékost becsapott, majd jobbal, az ötös sarkáról a hosszú sarokba csavart (1-0).

A 71. percben a gólzsák Alberto Gilardino a leshatárról, 8 méterről szemfüles gólt lőtt, amelyet azonban a partjelző érvénytelenített. A parmaiak még szinte vitatkoztak a bíróval, amikor Locatelli C. Amorosót hozta játékba a vendégek 16-osán belül, a középpályás 12 méterről laposan lőtt, s a nem túl erős lövést Frei kapus elnézte s ezáltal bevédte (2-0).

Három perccel a vége előtt a 19 esztendős Tonino Sorrentino egy szép támadás után közelről szépített (2-1). A gólt megint csak lesgyanús szituáció előzte meg, ám ezúttal nem intett a partjelző. Már a ráadás perceiben Gilardino majdnem frászt hozott a hazai drukkerekre, ám nagy helyzetben nem tudta bevenni Pagliuca kapuját.

A vendégek egalizálása helyett növelték előnyüket a piros-kékek, miután a 11-es pontról sarokkal kapott passz után Bellucci 10 méterről nem hibázott, s találatával biztossá tette Détári Lajos egykori csapatának a sikerét.

A Bologna feljött a kilencedik helyre a táblázaton, s négy ponttal van a már UEFA-kupás helyen (6.) álló Roma mögött lemaradva, míg az egykor sztárcsapatnak számító 17. Parmát továbbra sem hagyja békén a kiesés réme.

Serie A, 22. forduló:
Bologna - Parma 3-1 (0-0)

Bologna: Pagliuca - Nastase, Torrisi, Gamberini, Sussi - Zagorakisz, Giunti (Loviso, 80.), C. Amoroso (Daino, 88.), Locatelli - Bellucci, Ferrante (Colucci, 59.).
Parma: Frey - Bonera, Cardone, Bovo, Contini (Morfeo, 61.), Marchionni, Simplicio, Grella (Bolano, 75.), Bettarini, Vignaroli (Sorrentino, 66.), Gilardino.
gól: Sussi (54.), C. Amoroso (72.), Bellucci (92.), illetve Sorrentino (87.)