Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy az angol futballszövetség (FA) értékes pontoktól fosztja meg a bajnokságban éllovas Chelsea együttesét, miután a fővárosiak vezetősége szabálytalanul vette fel a kapcsolatot Ashley Cole-lal, az Arsenal válogatott védőjével.

A Sun című brit napilap értesülése szerint a játékos egy londoni szállodában találkozott a helyi rivális képviselőivel, hogy esetleges klubcseréjéről tárgyaljon. Ez ellentmond a brit szabályoknak, hiszen először a két klubnak kell felvennie a kapcsolatot egymással. Az FA azonban csak akkor indít vizsgálatot, ha az Arsenal feljelenti a Chelsea-t.

Cole-t még két és fél évig köti szerződés az Arsenalhoz, amelyet a vezetők hamarosan szeretnének meghosszabbítani. A Chelsea jelenleg 11 ponttal vezeti a Premier League-et a Manchester United előtt.

Az Arsenalt vezetőedzőként irányító Arsene Wenger szerint a londoni rivális lépése megzavarhatja játékosait. "Remélem, hogy Ashley nem foglalkozik a történettel, s csak a következő mérkőzésre összpontosít. Őt magát egyébként nem kérdeztem a híresztelésről, mert szombaton már az Aston Villa elleni bajnoki következik, s ez fontosabb, mint a pletyka " - mondta a francia tréner. "Egyébként meg mit is tehetnék, ha valóban megtörtént volna a találkozó? Az azonban egyértelmű, hogy a Chelsea-nek először a klubot kellett volna megkeresnie."

Wenger még hozzátette, reméli, hogy Cole továbbra is az Arsenalban marad. Jose Mourinho, a Chelsea trénere higgadtan fogadta Wenger szavait. "Balhátvédre van szükségem, hiszen jelenleg csak egy játékosunk van erre a posztra, márpedi azt szeretem, ha ketten versengenek a szereplésért. Ha Wengernek gondja van velünk, hívjon fel..." - mondta a portugál szakember.

Érdekesség, hogy egy másik eljárás már el is indult a Chelsea ellen: a listavezető szerdán a Blackburn Rovers vendégeként lépett pályára, s a találkozót botrányos jelenetek tarkították.

Morten Pedersen és a vendégkapus Petr Cech ütközését követően a két csapat játékosai heves szócsatába és dulakodásba keveredtek, ezért az FA mindkét klub ellen eljárást indított, mert nem sikerült kordában tartani az indulatokat.