Vágólapra másolva!
Bár az utóbbi időben többször is hírbe hozták a Chelsea-vel, David Beckham a Real Madridban kívánja befejezni labdarúgó-pályafutását. Így van ezzel Zinedine Zidane is, igaz, a francia klasszis legkésőbb két év múlva véget vet profi karrierjének.

"A Realból akarok visszavonulni, s meggyőződésem, hogy így is lesz" - mondta a 29 éves angol szupersztár a Marca című madridi sportnapilapnak. "A labdarúgásban ugyan semmit sem vehetünk biztosra, de tudom, hogy játékosként még sokat adhatok a klubnak. Szeretném, ha továbbra is tagja lennék a világ egyik legjobb csapatának, a Real Madridnak."

Beckham hozzátette: természetesen minden a klubtól függ, addig marad, amíg számítanak rá. "Szerencsére feldolgoztam a rosszul sikerült tavalyi évet, az már a múlt, most előre tekintek. Sikereket várok 2005-től. Jól akarok játszani, élvezni szeretném a spanyolországi életet s a játékot a Real Madridban. Most boldog vagyok, hiszen a csapat a korábbinál keményebben dolgozik" - mondta Beckham.

Az angol válogatott roppant népszerű csapatkapitánya 2003-ban hagyta el a Manchester Unitedet s kötött 2007-ig szóló szerződést a Real Madriddal. Az elmúlt másfél évben nem alkotott maradandót a pályán, marketingértéke azonban továbbra is rendkívül magas, noha magánéleti botrányai elriaszthatták volna a szponzorokat.

"Még két évig érvényes a Real Madriddal fennálló szerződésem, s utána nincs tovább. Persze ki tudja, lehet, hogy előbb is eljön a búcsú ideje" - jelentette ki Zinedine Zidane, a franciák világ- és Európa-bajnok középpályása.

A klasszis hozzátette: az lenne szép ajándék, ha spanyol klubcsapatával addig még egy európai trófeát begyűjtene. Zidane a tavalyi Eb után mondta le a francia válogatottban való részvételt, 93-szor szerepelt a nemzeti együttesben, és 26-szor volt eredményes. "Most már csak szurkolok a többieknek, hogy jussanak ki a vb-re" - fogalmazott a játékmester.

Zidane pályafutása legszebb pillanatának azt nevezte, amikor az 1998-as megnyert vb-döntőben a brazilok kapujába kétszer is betalált fejjel.