Vágólapra másolva!
A Marca értesülése szerint Vicente del Bosque lesz a Deportivo La Coruna edzője a 2005-2006-os idényben. Az 54 éves spanyol mestert a múlt héten menesztették a török Besiktas csapatától, de nem sokáig marad munka nélkül; szóban máris megállapodott Augusto César Lendoiróval, a galíciai gárda klubelnökével. Javier Irureta, aki hét éve irányítja a Depor szakmai munkáját, a szezon végén távozik sikerei színhelyéről.

Irureta január 4-én beszélt először arról, hogy nem szeretne tovább maradni La Corunában. Az utódkeresés azonnal megkezdődött, s máris sikerrel járt, jóllehet a hivatalos bejelentés addig nem időszerű, amíg Irureta nem vette a kalapját.

Lendoiro megfontoltan döntött, hiszen szóba került többek között Mané, Carlos Bianchi, Luis Fernández, Caparrós és Juande Ramos neve is. Végül állítólag azért esett a választás a salamancai születésű szakemberre, mert habitusában, szakmai ars poeticájában egyaránt Irureta örökösének, az eddigi irányvonal folytatójának tekinthető. Nem beszélve arról, hogy a játékosok körében végzett közvélemény-kutatás is Del Bosquét favorizálta.

Irureta távozásával lezárul a klub történetének legeredményesebb, hétesztendős ciklusa. Mindent megnyert a csapat a hazai porondon, s tavaly a Bajnokok Ligájában az elődöntőig menetelt.

A klub jövőre ünnepli centenáriumát, s a vezetés úgy véli, Del Bosquéval a kormánykeréknél méltóképpen sikerülhet az ünnepségsorozat.

Ch. Gáll András