Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét két nagy győztese a Manchester United és az AC Milan volt: a MU idegenben nyerte meg az Arsenal elleni rangadót, míg a rossonerók két pontra csökkentették hátrányukat a Juvéval szemben. Mindkét klub képviselteti magát álomcsapatunkban, amelybe azért a Serie A-ból, a Bundesligából és a Ligue 1-ből is bekerültek focisták.
David James (angol, Manchester City): Ritkán fordul elő, amikor a Manchester United drukkerei örülnek a városi rivális pontszerzésének, de most éppen ez volt a helyzet, hiszen a City vasárnap a Chelsea ellen játszott. Az, hogy végül gól nélküli döntetlen született, elsősorban a vendégek kapusának, Jamesnek volt köszönhető, aki több elképesztően nagy védést is bemutatott.
Paul Stalteri (kanadai, Werder Bremen): A brémaiak a hét végén a Wolfsburg otthonába látogattak, és a második félidő elején úgy tűnt, hogy pont nélkül távoznak, hiszen a Farkasok már 2-0-ra vezettek. Végül azonban mégis a Werder szerezte meg a győzelmet, és a fordításhoz a csapat jobbhátvédje, a kanadai Stalteri két gólpasszal járult hozzá.Sami Hyypiä (finn, Liverpool FC): A Vörösök szép lassan kezdenek magukhoz térni, és továbbra is versenyben vannak a negyedik helyért, amit a múlt héten két győzelemmel nyomatékosítottak. A hátsó alakzat a Charlton és a Fulham ellen is remekül funkcionált, Hyypiä ráadásul az utóbbi találkozón gólt is szerzett.Diego Rivas (spanyol, Real Betis): A sevillai együttes remek hetet zárt, hiszen a Spanyol Kupában beverekedte magát a legjobb négy közé, majd a bajnokságban is begyűjtötte a három pontot az Osasuna ellen. Érdekes módon a csapat középhátvédje, Diego Rivas mind a két összecsapáson eredményes tudott lenni, így aztán nem csoda, hogy elégedettek voltak a teljesítményével.Ashley Cole (angol, Arsenal FC): Az Ágyúsoknak sikerült kiheverniük a Manchester United elleni vereséget, hiszen a hét végén idegenben gyűjtötték be a három pontot az Aston Villa ellen. Cole a MU ellen sem focizott rosszul, Birminghamben pedig a mezőny egyik legjobbja volt, és parádés gólt szerzett - miközben a múlt héten másról sem lehetett hallani, hogy titokban már megegyezett a Chelsea-vel.
Aimo Diana (olasz, Sampdoria): A genovai együttes a szezon egyik meglepetéscsapatának számít a Seria A-ban, hiszen tartósan ott van a közvetlen élmezőny mögött. A múlt héten a Samp mindkét bajnokiját megnyerte, pedig az ellenfelek között ott volt az éllovas Juventus is, ám Torinóban Diana találatával győzni tudott a gárda. A jobb oldali középpályás aztán a hét végén a Fiorentina ellen is betalált.Yildiray Bastürk (török, Hertha BSC): A berlinieknek egyelőre sikerült feledtetniük az előző szezon gyengébb szereplését, hiszen jelenleg az ötödik helyen áll a Bundesligában. A hét végén idegenben, a Mainz ellen nyert a gárda, és a mérkőzés főhőse a török játékmester, Bastürk volt, aki két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a 3-0-s sikerhez.Carlos Paredes (paraguayi, Reggina): A Reggio Calabria-i csapat immár öt forduló óta veretlen a Serie A-ban, és ennek köszönhetően a klubtól szokatlanul előkelő pozícióban, a kilencedik helyen áll. A múlt héten mindkét meccsét döntetlenre hozta a csapat, és mind a Livorno, mind a Siena ellen Paredes gólja jelentette az egy pontot az együttesnek.Ryan Giggs (walesi, Manchester United): Az elmúlt hét kétségtelenül legfontosabb mérkőzése az angol pontvadászatban lejátszott Arsenal-Manchester United rangadó volt, amely némiképp váratlanul a Vörös Ördögök győzelmét hozta. A találkozó legjobbja a walesi balszélső, Giggs volt, aki egy gólt szerzett, további kettőt pedig előkészített.
Mickael Pagis (francia, RC Strasbourg): A strasbourg-i csapat ugyan a kiesés ellen küzd a Ligue 1-ben, a múlt héten mégis sikerült beverekednie magát a ligakupa fináléjába. Pagis ezen a meccsen még csak remek teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, a hét végi, Caen elleni bajnokin viszont mesterhármast vágott, aminek köszönhetően a góllövőlistán feljött az első helyre.Hernán Crespo (argentin, AC Milan): A rossonerók remek hetet zártak, hiszen nyolcpontos hátrányuk a listavezető Juventusszal szemben kettőre csökkent, köszönhetően a torinóiak két győzelmének, na meg annak, hogy a Milan mindkét bajnokiját megnyerte. A Messina ellen remekelt a gárda, Crespo kétszer volt eredményes, a Lazio ellen pedig az utolsó percben sikerült begyötörni a győztes találatot - Crespo itt ugyan nem villogott, de végül ő döntötte el a három pont sorsát.