Vágólapra másolva!
Nem bírta tovább elviselni a Paris St Germain elnöksége a labdarúgócsapat gyenge formáját, s kedd este menesztette állásából Vahid Halilhodzic vezetőedzőt. A klub elnöke, Francis Graille zárt tárgyalás után jelentette be, a továbbiakban nem a bosnyák szakvezető vezeti a francia bajnokság 12. helyén szerénykedő együttest. Az új tréner Laurent Fournier lett.

A L'Equipe utódjelöltként az egykori PSG-játékost, Laurent Fournier-t vagy Alain Roche-t, illetve a korábbi Strasbourg-trénert, Antoine Kombouare-t jelölte meg, s nem is tévedett. A befutó ugyanis az a Fournier lett, aki 1991 és 1998 között háromszor is megfordult a fővárosi csapatnál. 1994-ben francia bajnok, 1996-ban KEK-győztes lett a gárdával, de részese volt két francia kupa- és egy Ligakupa-sikernek is.

Sportigazgatóként a brazil Rait harangozták be, ám a befutó végül Roche lett.

Halilhodzic edzőként 1989-ben egykori klubjánál, a Velez Mostarnál kezdte pályafutását, hírnévre akkor tett szert, amikor a Lille együttesét 1998 és 2002 között a másodosztályból a Bajnokok Ligájáig vezette. Kis rennes-i kitérőt követően tavaly váltotta a párizsi kispadon Luis Fernandezt, s a PSG 1998 után ismét francia kupát nyert.

Halihodzic már régóta a szurkolók kereszttüzében volt, decemberben két hónapos eltiltást kapott, amiért inzultált egy játékvezetőt. Visszatérése azonban nem sikerült jól, a PSG a hét végén a Lens-tól szenvedett 2-0-s vereséget.