Vágólapra másolva!
Hétfőn kora délután kezdődik az ostravai CEV Arenában a futsal, azaz a 4+1-es teremlabdarúgás Európa-bajnoksága, s a nyolcas döntőben először szerepel a magyar válogatott.

Kozma Mihály szövetségi edző csapata roppant nehéz csoportba került, mert ellenfele lesz a legutóbbi két világbajnokságon győztes spanyol gárda, valamint a címvédő s tavaly novemberben vb-döntős olasz együttes, továbbá a szintén remek képességű portugál csapat.

"Válogatni sem lehetett volna nehezebb triót. De nem utazunk feltartott kézzel Csehországba, mert akkor keresnivalónk sem lesz a mérkőzéseken" - mondta a magyar szakvezető.

Az ellenfelek döntő többségben profi játékosokra építenek, s a "merítés" gazdagságát jól mutatja, hogy Spanyolországban 200 ezer igazolt futsaljátékost tartanak számon, míg Olaszországban 4,5 millióan (!) foglalkoznak ezzel a világszerte népszerű szakággal.

"Nálunk amatőrök a futballisták, ennek vannak hátrányai, de természetesen előnyei is. A lelkesedés már sok szép sikert hozott számunkra. Tisztában vagyunk azzal, hogy most igazi profikkal kell csatáznunk, de így volt ez már a selejtezőben is a horvátokkal szemben is" - jegyezte meg Kozma Mihály.

A szövetségi edző elmondta, hogy a felkészülés szinte tökéletes volt, igaz, a szlovákok elleni, szerdai, 4-2-re elveszített felkészülési utolsó mérkőzésen a fáradtság jelei mutatkoztak a futballistákon.

"A játékosok most pihenőt kaptak, hogy hétfőre, az Európa-bajnokság rajtjára ismét frissek legyenek. Sajnos Szalay Gábor lábát törte szerdán Pápán, rajta kívül a harmadik számú kapus, Berecz Gábor nem utazik" - közölte a tréner.

A mérkőzéseket a Eurosport egyes csatornája közvetíti.

A magyar futsal-válogatott Európa-bajnoki kerete:
kapusok: Balázs Zoltán (Colorspectrum Aramis), Márkus Ákos (Cső-Montage BFC)
védők: Tóth Szabolcs, Somogyi Gábor, Szimcsák Tamás (valamennyi Cső-Montage BFC), Simon Balázs (Varpex RFC Csömör), Frank Tamás, Csernai Gábor (mindkettő Colorspectrum Aramis), Hamar Sándor (Kanárik SE), Németh László (Első Beton Szeged), Mucsányi Márton (Sirokkó FC)
támadók: Baranyai Pál, Madarász János, Lódi Tamás, Tóth Miklós (valamennyi Cső-Montage BFC), Gyurcsányi Zsolt (Varpex RFC Csömör), Szabó Zoltán, Vígh Ferenc (mindkettő Colorspectrum Aramis)