Vágólapra másolva!
A berlini rendőrség szombaton őrizetbe vette Robert Hoyzer játékvezetőt, a német labdarúgás elmúlt évtizedeinek legnagyobb botrányát okozó vesztegetési ügy egyik főszereplőjét. A letartóztatás tényét a német főváros ügyészsége jelentette be.

"Az új bizonyítékok szerint Hoyzer már 2004 előtt is vétkes volt vesztegetési ügyekben, egyelőre ismeretlen személyekkel közösen. A korábbi eseteket is figyelembe véve Hoyzernek súlyos börtönbüntetéssel kell számolnia. A szökés veszélye állt fenn, ezért tartóztattuk le" - mondta Michael Grünwald berlini főügyész.

A bundabotrány kapcsán bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás, illetve bűnsegédi szerep gyanúja miatt jelenleg összesen 25 személy ellen folyik eljárás. A gyanúsítottak bírókat és játékosokat vesztegettek meg, hogy a fogadásoknál nyereséget hozó eredmények szülessenek kupamérkőzéseken vagy bajnoki meccseken.

Pénteken jelentették be, hogy a Bundesliga I-ben szereplő Hamburger SV kétmillió eurós kártérítést kap, illetve otthont adhat a válogatott egyik barátságos mérkőzésének, mert kiderült, oly módon érintett a bundabotrányban, hogy Robert Hoyzer elcsalta az együttes Padeborn elleni kupamérkőzését, s így az kiesett a sorozatból.