Vágólapra másolva!
A csehországi futsal Európa-bajnokság második napján a címvédő olasz válogatott 5-0-ra legyőzte a magyar csapatot.

B csoport, 2. forduló
Olaszország - Magyarország 5-0 (4-0)
gól: Foglia (1.), Grana (13., 33.), Scala (16., 19.)

Hétfőn a spanyolok ellen 27 percet bírt ki a magyar futsalválogatott, kedden kevesebb mint egy percet, Foglia egy remek lefordulás után ugyanis rögtön a mérkőzés elején bevette Balázs kapuját.

A folytatásban is a vb-ezüstérmes taljánok voltak fölényben, Balázs azonban a spanyolok ellen mutatott formáját hozta, és sorra hárította a lövéseket. Az egyenlítésre is esélye volt a magyar gárdának, Baranyai azonban a jobb kapufát találta el.

Sajnos Grana a 13. percben pontosabban célzott, és 12 méterről lőtte ki a jobb alsót. Aztán Scala percei következtek, előbb egy szöglet, majd Zanetti átadása után szerzett gólt, igaz, mindkettőhöz kellett a magyar védelem kihagyása.

A szünet után sem változott a játék képe, maradt az olasz fölény, és Grana felsősarkos bombájával már 5-0-ra vezettek az azzurrik. Lódi kétszer is közel állt a becsületgól megszerzéséhez, de előbb a kapus hárított bravúrral, majd mellélőtt, így maradt az ötgólos vereség, csütörtökön a portugálok ellen lehet javítani.

Kozma Mihály (Magyarország): "Az Európa-bajnokság első és második mérkőzésén a világ két legjobb csapatával kerültünk szembe. Ez még a miénknél erősebb együttesek számára is nehéz erőpróba lenne. Az olaszokkal szemben kissé fáradtak voltunk, mert a spanyolok elleni meccs sok energiát felemésztett. Tettük, amit tudtunk, és mostantól emelt fővel készülünk a portugálok ellen. Sok sikert kívánok Olaszországnak, amely nálam a torna favoritja."

Alessandro Nuccorini (Olaszország): "Sikerült mindent megvalósítanunk, amit a felkészülés során begyakoroltunk. Az eddigi két csoportmeccsünkön végig mi irányítottuk a játékot, de nem válhatunk elbizakodottakká, hiszen számunkra a neheze ezután következik."

A magyarok elleni hétfői 4-2-es győzelem után kedden a portugálokkal szemben 3-1-re nyert a spanyol teremlabdarúgó-válogatott, s ezzel bejutott a legjobb négy közé a szintén százszázalékos címvédő, s tavaly vb-döntős olaszok társaságában.

további eredmények, B csoport, 2. forduló
Spanyolország - Portugália 3-1 (2-0)

a csoport állása: 1. Olaszország 6 pont (13-3), 2. Spanyolország 6 (7-3), 3. Portugália 0 (4-11), 4. Magyarország 0 (2-9).

A csoport, 2. forduló
Oroszország-Csehország 4-1 (2-1)
Ukrajna - Hollandia 4-1 (2-0)

a csoport állása: 1. Oroszország 6 pont, 2. Ukrajna 3 (5-3), 3. Csehország 3 (3-5), 4. Hollandia 0.

[origo]/(MTI)