Vágólapra másolva!
Nem sok babér termett a vendéglátó csapatok számára a labdarúgó UEFA-kupa csütörtöki játéknapján, a nyolc találkozón ugyanis mindössze két hazai siker született.

Vendéglátóként diadalmaskodott a Roman Abramovics által is pénzelt CSZKA Moszkva, amely az oroszországi hidegben a Benficát viszonylag könnyedén verte 2-0-ra. A másik hazai sikert a Rivaldóval felálló Olimpiakosz könyvelhette el, az Eb-győztes görögök klubcsapata a francia Sochaux ellen csikart ki soványnak mondható egygólos előnyt.

A gallok másik csapata, a francia bajnokságban remeklő Lille a Ferencváros által jól ismert FC Basel otthonában játszott gól nélküli döntetlent, míg a spanyol Villarreal a kijevi Dinamo otthonából távozott ugyanilyen eredménnyel. A másik hispán gárda, a Zaragoza még inkább optimista lehet, hiszen vendégként is győzni tudott a hazai stadionjában félelmetesnek tartott Fenerbahce ellenében.

A német másodosztályú Aachen nem tudott gólt lőni az új holland futballóriás Alkmaarnak, így - az idegenbeli 0-0 után - az AZ továbbjutására van több esély, ám a germánok bravúrcsapatát semmiképpen sem szabad leírni.

Az angol Middlesbrough Ausztriába látogatott, s a játéknap leggólgazdagabb meccsét vívta a GAK-kal. A Boro két gólját a két egykori holland Chelsea-támadó Zenden és Hasselbaink szerezték. A Newcastle nem állt jól Hollandiában, a Szabó Zsolt által dirigált találkozón azonban - 0-1-ről - végül fordítani tudtak a Szarkák Shearer és Bowyer találatainak köszönhetően. A vendégek szemszögéből üröm az örömben, hogy utóbbi játékost gólja után nem sokal kiállította az összecsapást vezető magyar játékvezető.

Az Austria Wien és az Athletic Bilbao vezetői egyébiránt már csütörtökön megállapodtak abban, hogy egy hét múlva pótolják be a rendkívüli havazás miatt szerdán elhalasztott UEFA-kupa-összecsapást. Az osztrák gárda drukkerei ugyan közel két órán át takarították a pályát, a bíró mégis úgy döntött, hogy a jeges talaj miatt nem rendezhetik meg a mérkőzést. A visszavágóra három nappal a csütörtöki találkozót követően, február 27-én kerül sor Spanyolországban.

UEFA-kupa, 3. forduló, első mérkőzések:
Dinamo Kijev (ukrán) - Villarreal (spanyol) 0-0

Fenerbahce (török) - Zaragoza (spanyol) 0-1 (0-0)
gól: Alvaro (72.)

CSZKA Moszkva (orosz) - Benfica (portugál) 2-0 (1-0)
gól: Berezutszkij (11.), Love (60.)

Grazer AK (osztrák) - Middlesbrough (angol) 2-2 (0-0)
gól: Bezina (63.), Kollmann (78.), illetve Zenden (52.), Hasselbaink (66.)
piros lap: Kollmann (80., Graz AK)

FC Basel (svájci) - OSC Lille (francia) 0-0

Alemannia Aachen (német) - AZ Alkmaar (holland) 0-0

Heerenveen (holland) - Newcastle United (angol) 1-2 (1-0)
gól: Huntelaar (24.), illetve Shearer (69.), Bowyer (82.)
kiállítva: Bowyer (86., Newcastle)

Olimpiakosz (görög) - Sochaux (francia) 1-0 (1-0)
gól: Okkasz (29.)

A visszavágókat február 23-án és 24-én rendezik.