Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt február 18-án!

1987-ben ezen a napon barátságos mérkőzést rendeztek Madridban, Spanyolország nemzeti csapata Anglia válogatottját fogadta. A két tizenegy az Eb-selejtezőkre való felkészülés jegyében találkozott egymással, az angolok (Észak-Írország 3-0, Jugoszlávia 2-0) és a spanyolok (Románia 1-0, Albánia 2-1) is két győzelemmel kezdték a sorozatot, így remek mérkőzésre volt kilátás a Santiago Bernabéu-stadionban.

A hatalmas arénában mindössze 35 000 néző várta a két csapatot.
Spanyolország: Zubizarreta - Chendo (Sanchis, 63.), Camacho (Andrinua, 70.), Arteche, Víctor, Gordillo (Joaquín, 63.), Carrasco, Míchel (Roberto, 63.), Gallego, Butragueno, Ramón.
Anglia: Shilton (Woods, 63.) - Anderson, Sansom, Adams, Butcher, Robson, Hoddle, Hodge, Beardsley, Lineker, Waddle (Steven, 70.).

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, az első 45 perc után az az idő tájt az FC Barcelonát erősítő Gary Lineker duplájának köszönhetően 2-1-re vezettek, a hazaiaktól Emilio Butragueno volt eredményes.

Fordulás után sem változott a játék képe, az angolok sokkal jobban futballoztak, fölényük újabb gólokban mutatkozott meg: Lineker a második játékrészre is két gólt tartogatott, a spanyoloktól Ramón találata csak a szépítéshez volt elegendő (2-4).

Gary Lineker tehát ott folytatta a gólgyártást, ahol a mexikói világbajnokságon abbahagyta. A 27 éves kiváló csatárnak 21. válogatott mérkőzésén a negyedik madridi találata volt a 18. gólja!