Vágólapra másolva!
Jövő héten a nyolcaddöntőkkel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, s a felfokozott várakozásoknak megfelelően a főszereplők is egyre többet foglalkoznak a soron következő mérkőzéssel és ellenfelükkel. Az előre hozott döntőnek is beillő Barcelona-Chelsea párosítás kapcsán például a katalánok csatára, Samuel Eto'o kezdte el az üzengetést, a londoniak edzője, José Mourinho pedig nem késett a visszavágással.   

Samuel Eto'o jelenleg kétségkívül a világ egyik legjobb formában teljesítő támadója, ráadásul az önbizalommal sem áll hadilábon. "A versenyben lévő 16 csapat közül a mi támadójátékunk a legerőteljesebb" - mondta a kameruni, majd újabb érvekkel támasztotta alá, miért a Barcelonának áll a zászló a Chelsea-vel szemben. "Mourinho nagy sikereket ért el a múltban, de úgy gondolom, a mi edzőnk, Frank Rijkaard többet tud a futballról, és a jobban tudja kezelni a játékosait."

A BL-győzelmet tavaly az FC Portóval elhódító Mourinho nem sokáig maradt adós a válasszal: "Természetesen nem lehet összehasonlítani Rijkaard játékospályafutását az enyémmel, hiszen az ő fantasztikus sikereivel szemben én semmit sem tudok felmutatni. Edzőként viszont éppen fordított a helyzet: Rijkaard még semmit nem nyert, míg én a BL-cím védőjének mondhatom magam."

A szakember hozzátette: 42 évesen még mindig fiatal edzőnek számít, és nagyon reméli, hogy a jövőben lesz még alkalma elhódítani a legrangosabb európai kupatrófeát. Mourinho úgy véli, erre akár már idén is lehetősége nyílhat, ám fontosnak tartja, hogy ne ígérgessen felelőtlenül a királykékek szurkolóinak. "A jelenlegi tizenhat csapatból nyolcnak van esélye a végső győzelemre. Rajtunk kívül a Barcelona, a Manchester United, az AC Milan, az Arsenal, a Bayern München, a Real Madrid és a Juventus is képes bárkit bármikor legyőzni.

Egyelőre úgy tűnik, a felsorolt csapatok közül a Münchenbe látogató Arsenalnak kell a legtöbb problémával megküzdenie, az Ágyúsok egyik kulcsembere, Sol Campbell bokasérülése miatt ugyanis biztosan nem léphet pályára a keddi találkozón. A rutinos védő mellett mások sem teljesen egészségesek, Arsene Wenger azonban bízik abban, hogy Thierry Henry és Ashley Cole felépül a bajorországi rangadóig. Az viszont biztos, hogy a repülőutaktól irtózó Dennis Bergkamp játékára ezúttal sem számíthat a vezetőedző.