Vágólapra másolva!
Romariót beválogatták a brazil strandfoci-válogatottba, amely március elején világbajnoki selejtezőn vesz részt hazai környezetben. A nyolccsapatos riói tornán a házigazdák csapata Mexikó, az Egyesült Államok és Kanada együttesével találkozik az első szakaszban, míg a másik csoportban Argentína, Peru, Uruguay és Venezuela szerepel. Az első három helyezett vehet majd részt a május 8. és 15. között ugyancsak Brazíliában rendezendő, 12 csapatos vb-döntőn.

Romario pályafutása ezt megelőzően legutóbb január 22-én vett fordulatot, amikor is kiderült, hogy a Vasco da Gamához szerződött. A 39 éves világbajnok csatár decemberben már a visszavonulását fontolgatta, sőt be is jelentette azt, később mégis aláírt három hónapra a riói egyesülethez, ahol profi karrierje 1985-ben elkezdődött.

Korábbi szerződését októberben bontotta fel a Fluminense, azóta klub nélkül volt. Pályafutása során brazil együttesek mellett megfordult többek között Hollandiában, a PSV Eindhovenben, Spanyolországban pedig az FC Valenciában és az FC Barcelonában.

Az ellentmondásos megítélésű klasszis 1994-ben érte el a legnagyobb sikerét, amikor a nemzeti csapattal az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon aranyérmet szerzett, valamint a FIFA-szavazáson a világ legjobbjává választották.

A 95-ször eredményes Pelé mögött 70 találattal a brazil válogatottban a második legtöbb gólt szerző támadó 2005 második felében gálamérkőzésen búcsúzna hazai szurkolóitól. Egy korábban ismertetett terv szerint a Vasco da Gama és a Flamengo találkozna egymással a riói Maracana-stadionban, ő pedig mindkét csapatban játszana egy-egy félidőt.