Vágólapra másolva!
Hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el az Arsenal labdarúgócsapata a másodosztályú Sheffield United ellen az FA-kupa 5. fordulójában, így megismételt mérkőzésen kell kivívnia a továbbjutást. A londoniak Dennis Bergkamp kiállítása után 55 percig 10 emberrel játszottak, a vendégek a 90. percben, tizenegyesből egyenlítettek.

Az elmúlt kilenc évben negyedszer találkozott egymással az FA-kupában az Arsenal és a Sheffield United labdarúgócsapata, ezúttal az 5. fordulóban kerültek egymással szembe a riválisok.

Az esélyek természetesen az Ágyúsok mellett szóltak, nemcsak azért, mert hazai környezetben léphettek pályára, de a bajnokcsapatnak elvileg nem okozhatott gondot a másodosztályú vetélytárs legyőzése.

A 35. perctől kezdve azonban kicsit borulni látszott a papírforma, az addig egész veszélyesen futballozó Dennis Bergkamp ugyanis kipróbálta magát a dulakodás terén, a Danny Cullippal történő kakaskodását a játékvezető piros lappal büntette.

A forró hangulatú mérkőzés a második játékrészre kicsit megnyugodott, a hazai szurkolók nagy örömére ráadásul Robert Pires a 78. percben emberhátrányban is vezetéshez juttattat csapatát: Fabregas lövését még védte Kenny kapus, a francia középpályás ellen viszont tehetetlennek bizonyult.

Az igazságos döntetlent azonban nem kerülhette el az Arsenal, a 90. percben Senderos (aki a Campbell, Edu, Vieira, Henry, Ashley Cole kvintett hiányában a kezdőcsapatban kapott helyet) kézzel ért a labdába, a jogos büntetőt pedig Gray értékesítette.

Az újrajátszandó összecsapás helyszíne immáron Sheffield lesz. A Southampton is repetázik, a Szentek hiába vezettek 2-0-ra a harmadosztályú Brentford ellen, a kiscsapat végül kiharcolta a döntetlent. A Southamptonnál is rosszabbul járt a Charlton, amely hazai pályán zakózott a Leicestertől.

Wayne Rooney visszatérése miatt volt pikáns az Everton - MU párharc, az ifjú csatár ugyanis éppen a liverpooliaktól igazolt a Manchesterhez, és bár ezúttal nem szerzett gólt, így is boldogan távozhatott a Goodison Parkból, miután Fortune és Cristiano Ronaldo találataival a címvédő jutott a legjobb nyolc közé.

FA-kupa, 5. forduló (nyolcaddöntő)
Arsenal - Sheffield United (II.) 1-1 (0-0)
gól:
Pires (78.), illetve Gray (90., büntetőből)
piros lap: Bergkamp (35.)

Bolton Wanderers - Fulham 1-0 (1-0)
gól: Davies (11.)

Charlton Athletic - Leicester City (II.) 1-2 (1-1)
gól:
Bartlett (45.), illetve Dabizasz (38.), Dublin (90.)

Southampton - Brentford (III.) 2-2 (2-1)
gól:
H. Camara (4., 36.), illetve Rankin (40.), Sodje (58.)

Everton - Manchester United 0-2 (0-1)
gól: Fortune (23.), C. Ronaldo (58.)

a további műsor
vasárnap
Burnley (II.) - Blackburn Rovers 14.40
Tottenham Hotspur - Nottingham Forest (II.) 16.00
Newcastle United - Chelsea 17.00.

[origo]/(MTI)

Rooney ismét a Goodison Parkban játszik/sport/focivilag/20050218lisztes.html?pIdx=3