Vágólapra másolva!
A Schalke 04 0-1-ről fordítva, a gólzsák Aílton három találatával nyert 3-1-re a Borussia Mönchengladbach vendégeként, így pontszámban beérte a listavezető Bayern Münchent a német labdarúgó-bajnokságban.

A másik vasárnapi mérkőzésen a VfB Stuttgart - Cacau 35 méterről szerzett szépségdíjas találatával - 1-0-ra győzött a Hertha BSC ellen: a hazaiaknál Szabics Imre a 73. perctől volt a pályán Kevin Kuranyi helyett, míg a vendégeknél Dárdai Pál nem jutott szóhoz.

Elképzelhető, hogy a Bundesligában szereplő kluboknak a jövőben le kell mondaniuk a különleges vendégek számára fenntartott VIP-páholyok üzemeltetéséből származó, több millió eurós bevételről. Ahogy a Hamburger Abendblatt című lap írta: az adóhatóság idén először nem engedte, hogy a város csapatának stadionjában, az AOL-Arenában ilyen luxuserkélyeket bérlő vállalatok leírják az adójukból ezt a költséget. Az érintetteknek a határozat több mint 100 ezer eurójukba kerül.

Várhatóan a többi egyesület VIP-vendégei is hasonlóan járnak. Az újság szerint Németországban a különböző cégek, szponzorok évente 75-80 millió eurót költenek az ilyen páholyok bérlésére.

Bundesliga, 22. forduló:
Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 1-3 (1-1)
gól: Böhme (38., 11-esből), illetve Aílton (44., 66., 79.)

VfB Stuttgart - Hertha BSC 1-0 (1-0)
gól: Cacau (10.)