Vágólapra másolva!
A téli felkészülés eddig eltelt heteiben kimagaslóan teljesített a felkészülési találkozókon az MTK Hungária U21-es válogatott középpályása, Czvitkovics Péter. A saját nevelésű játékos a társak kiszolgálásában és a gólszerzésben is jeleskedett annak ellenére, hogy súlyos talpcsontsérüléséből nemrég tért csak vissza a pályára.

Remeklése ellenére a fiatal futballista nem elégedett maradéktalanul: "Tulajdonképpen maximálisan nem lehetek elégedett, hiszen számos helyzetet kihagyok, emellett a passzaim is lehetnének még pontosabbak, de ettől függetlenül úgy érzem, jó úton járok. Sokat kihagytam, így van mit bepótolnom, ám remélem, márciusban már tökéletes formában leszek."

Czvitkovicsnak nincs bérelt helye az első csapatban, s azt sem tudja, milyen poszton fogja bevetni Garami József szakmai igazgató: "Eddig minden jól alakul, hiszen a felkészülési mérkőzéseken jól ment a játék, sikerült gólokat szereznem, kiszolgálnom a társakat, úgyhogy reménykedem benne, hogy ennek meg lesz a hatása a tavasszal. Ez idáig három poszton játszatott a mester. Voltam jobb futó, irányító és csatár. Nekem tulajdonképpen mindegy, hol játszom, a lényeg, hogy sok lehetőséget kapjak. Szívem szerint az irányító poszton játszanék, ott, ahol rajtam kívül Kanta József és Illés Béla is szerepel, ám leginkább azt szeretném, hogy Józsival egyszerre pályán tudjunk lenni. Vele remekül megértjük egymást, jól tudunk együtt játszani."

Az MTK futballistája a minap ünnepelte 22. születésnapját, és ennek kapcsán megfogalmazta a közeljövőre vonatkozó vágyait. "Olyan teljesítményt szeretnék nyújtani, hogy öt év első osztályú szereplést követően idén nyáron egy külföldi csapathoz igazolhassak. Az U21-es csapattal mindenképpen szeretnénk kijutni az Eb-re, klubszinten pedig, ha az első három hely valamelyikén tudnánk végezni, akkor nagyon boldog lennék" - mondta Czvitkovics az mtkhungaria.hu-nak adott interjújában.