Vágólapra másolva!
A keddi BL-játéknapon csak hazai győzelmek születtek, szerdán azonban két sztárcsapat edzője is úgy nyilatkozott, hogy már idegenben el akarja dönteni a továbbjutás kérdését. Carlo Ancelotti a Milannal hajt győzelemre Manchesterben, míg a címvédő FC Porto exedzője, a Chelsea-t irányító José Mourinho Barcelonában vezetné sikerre az angol listavezetőt. A Lisztes nélküli Werder Bremen a Lyont, míg a tavalyi győztes Porto az idén még veretlen Intert fogadja.

A nyolcaddöntő talán legnagyobb rangadóját Barcelonában rendezik, ahol a spanyol és az angol pontvadászat jelenlegi listavezetője találkozik. Mindkét együttes szenzációsan szerepel hazája bajnokságában, hiszen az FC Barcelona hét, míg a Chelsea kilenc ponttal vezeti a tabellát.

"Meg fogom védeni azt, ami az enyém. Ez az én sorozatom, és senki sem veheti el tőlem" - nyilatkozta a tőle megszokott magabiztossággal a szerénységgel régóta hadilábon álló José Mourinho, aki tavaly a Portóval nyerte meg a BL-t. A Chelsea vezetőedzője 1996 és 2000 között Bobby Robson, majd Luis van Gaal segítője volt a katalánoknál.

A Chelsea-t irányító Jose Mourinho szakított szokásával, és már kedden kihirdette kezdőcsapatát, amelynek nem lesz tagja a newcastle-i FA-kupa-nyolcaddöntőn térdsérülést szenvedett Damien Duff. Az ír balszélső sántikálva fejezte be a vasárnapi összecsapást. Duff mellett a bokatöréssel ápolt hátvéd, Wayne Bridge sem léphet pályára a Nou Campban. A szintén védő William Gallas és a csatár Didier Drogba ugyanakkor felépült, mindketten helyet kaptak Mourinho tizenegyében.

"Ahhoz, hogy legyőzzük a Chelsea-t, nagyon kell koncentrálnunk. Úgy érzem, az összecsapás végkimenetele azon múlhat, hogy melyik gárda ad el több labdát" - mondta Deco, a spanyolok brazilból lett portugál középpályása, aki az elmúlt évadban még Mourinho játékosaként volt a portói siker részese.

Frank Rijkaard, a hazaiak holland szakvezetője kollégájával ellentétben már jóval óvatosabban fogalmazott: "Lehetetlen megjósolni, melyik gárda a párharc esélyese. Mourinho remek szakember és biztos vagyok benne, hogy alaposan felkészítette tanítványait, ennek ellenére bízom a győzelmünkben."

A várható kezdőcsapatok:
Barcelona: Valdes - Belletti, Puyol, Marquez, Van Bronckhorst - Albertini, Xavi, Deco, Giuly, Ronaldinho - Eto'o.
Chelsea: Cech - Ferreira, Carvalho, Terry, Gallas - Tiago, Makelele, Lampard, J. Cole - Gudjohnsen, Drogba.
vezeti: Frisk (svéd)

A két együttes eddigi mérkőzései:
1966.04.27. (Vásárvárosok Kupája, elődöntő):
FC Barcelona - Chelsea 2-0

1966.05.11. (Vásárvárosok Kupája, elődöntő):
Chelsea - FC Barcelona 2-0

1966.05.25. (Vásárvárosok Kupája, elődöntő):
FC Barcelona - Chelsea 5-0

2000.04.05. (BL, negyeddöntő):
Chelsea - FC Barcelona 3-1

2000.04.18. (BL, negyeddöntő):
FC Barcelona - Chelsea 5-1, hosszabbítás után