Vágólapra másolva!
A kínai labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő tizennégy klub közül tizenegy a március 5-re tervezett bajnoki rajt elhalasztását kéri az ország északi és középső részét sújtó szokatlan hideg, illetve szponzorhiány miatt.

Az érintett csapatok szerint legalább egy hónappal kellene eltolni a Szuperliga kezdetét. "A pályákat vastag hó borítja, a hőmérséklet pedig fagypont alatt van, ilyen körülmények között lehetetlen játszani" - áll a közleményükben, amely kitér arra is, hogy a korábbi főtámogató, a német Siemens kivonulása után nagyon nehezen találnak szponzorokat, így pedig nem tudnak nekivágni az idénynek.

A kínai futballvezetők a sportág megreformálása érdekében néhány éve hívták életre a Szuperligát, amely iránt az érdeklődés kezdetben komoly volt ugyan, az elmúlt szezon történései miatt azonban mostanra jelentősen csökkent. A válogatott korán búcsúzott a világbajnoki selejtezősorozattól, két csapat levonult a bajnokiján a játékvezetők ténykedése miatt, ezenkívül pedig bundabotrányok és tiltott szerencsejátékok borzolták a kedélyeket.

A csapatok kérését, úgy tűnik, megalapozottnak tartják a döntéshozók, így vélhetően csak április 2-án rajtol a szezon.