Vágólapra másolva!
A Soproni Városi Bíróság csütörtökön nem hozott ítéletet a Matáv FC Sopron labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője és klubigazgatója, Bognár György ügyében, ugyanis úgy döntött, hogy április 7-én újabb tárgyalásra kerül sor.

Ennek oka, hogy a szakértői vizsgálat s a szakember által bankkártyával felvett összegekről készült kivonatok között 900 ezer forint eltérés mutatkozik. Ezért ismételt adó- és könyvszakértői vizsgálatot rendelt el az ügyben eljáró bíró.

A Matáv Futball Sportszolgáltató Kft. 2003 nyarán azért jelentette fel Bognárt, mert nem kezdte meg az általa okozott kár megtérítésére vonatkozó részletfizetést. A Matáv-Sopron 2002-ben befektetőt keresett, hogy elindulhasson az élvonalban, ezért ezzel a feladattal egy céget bízott meg. Bognár úgy látta, ez nem hoz eredményt, ezért szóban megegyezett a klubot üzemeltető gazdasági társaság felügyelőbizottságával, hogy a megbízott cégnek biztosított feltételekkel ő is megpróbál befektetőt szerezni.

A tréner szerint az ő közreműködésének köszönhetően vállalt szerepet Antók Zoltán és lett 20 százalékos tulajdonosa a sportvállalkozásnak. Bognár úgy vélte, a megoldás "tető alá hozásával" a szóbeli megállapodás értelmében 15 millió forint jutalék járt neki, s ennek előlegeként vett fel a klubtól 10,4 millió forintot, ami tételesen kimutatható az egyesület könyvelésében.

Gőbl Gábor, a klubot üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője ugyanakkor azt mondta, hogy semmiféle megállapodás nem volt a tréner és a felügyelő bizottság között. "A jogtalan pénzfelvételek megelőzték a befektető felkutatását. Bognár György nem kapott felhatalmazást a privatizáció elősegítésére" - fogalmazott.