Vágólapra másolva!
A listavezető Barcelona győzelemmel távozott Pamplonából, míg a katalán bajnokaspiránst üldöző Real Madrid döntetlent játszott a Valencia vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombati játéknapján. Az élen ezzel továbbra is a Barcelona áll, a királyi gárda hátránya pedig már nyolc pont a listavezetővel szemben.

Igazi csúcsrangadóval folytatódott szombaton este a Primera División, hiszen a bajnoki címvédő Valencia a Real Madridot látta vendégül a Mestallában. A Barcelonát üldöző madridiak meglehetősen tartalékos összeállításban vették fel a harcot a nemrég edzőváltáson átesett hazai csapattal, hiszen különböző okok miatt Michel Salgado, Raúl, Owen és Zidane sem állhatott Wanderley Luxemburgo mester rendelkezésére.

A királyi gárdának azért is fontos volt a Túria-parti fellépés, hiszen a Barcelona a 27. forduló nyitómérkőzésén mindhárom pontot begyűjtötte Pamplonában az Osasuna vendégeként, így Florentino Pérez klubelnök világválogatottja csak győzelem esetén tarthatta a lépést a katalán szupercsapattal.

A mérkőzést mindenesetre jobban kezdte a Valencia, és az Antonio Lopez által - a lassan ősvalenciainak számító Carboni kivételével - "olasztalanított" hazai csapat a 14. percben meg is szerezte a vezetést: egy kapu előtti kavarodást követően Mistáról Aimar elé került a labda, az argentin zsebkarmester pedig a tizenhatos vonaláról remekül csavart Casillas kapujának bal oldalába.

A gólt követően lassan magához tért a Real, bár igazán komoly gólhelyzetet nem tudott kialakítani a vendégcsapat. Egészen a 28. percig, amikor is Guti szenzációs labdát tálalt a leshatárról kilépő Ronaldo ellen, az utóbbi hetekben sokat bírált brazil támadó pedig elfektette Canizarest, majd pimaszul a kapu közepébe passzolta a labdát.

Az első játékrész döntetlen állását követően a második félidőben nagy offenzívába kezdett a Valencia, a Real gyakorlatilag a saját térfeléről is nehezen tudott kijönni. Rufete növelhette volna a hazai előnyt, azonban óriási helyzetben kifelé kanyarodott a labdával, míg a másik oldalon Beckham szabadrúgásból Canizares kapuja helyett inkább a hazai szurkolókat vette célba.

Az idő elteltével fokozódott a Valencia nyomása, azonban a Real-védelem - még ha néha igencsak egyszerű eszközökkel is - hatástalanítani tudta Fabio Aurelióék próbálkozásait.

Aztán a végén megnyerhette volna a meccset a Real, azonban Ronaldo hiába birkózta ki a helyzetet Celadesnek, a cserejátékos ajtó-ablak helyzetben csúnyán a kapu fölé bombázott. A Fenomeno is kimondhatta volna a slusszpoént, de Canizares remek érzékkel hárította a madridi csatár próbálkozását.

A vége egy-egy, ami nem rossz eredmény a Valencia vendégeként, bár a madridiak most aligha boldogok, hiszen hátrányuk immáron nyolc pont a listavezető Barcelonával szemben.

Primera División, 27. forduló:
Osasuna - Barcelona 0-1 (0-1)
gól:
Eto'o (40.)

Valencia - Real Madrid 1-1 (1-1)
gól:
Aimar (14.), illetve Ronaldo (28.)

Atlético Madrid - Sevilla 3-0 (3-0)
gól:
Salva (17.), F. Torres (37.), Lopez (43.)

Primera División: a Barcára vár könnyebb BL-főpróba/sport/focivilag/20050304capello.html?pIdx=3