Vágólapra másolva!
A hét végén több rangadót is rendeztek a topligákban: Spanyolországban Valencia-Real Madrid, Olaszországban AS Roma-Juventus, Németországban pedig Bayern München-Werder Brement találkozókra került sor, és mindegyik összecsapás képviselteti magát álomcsapatunkban. Az elmúlt hét meglepetés-eredményei nyomán is kerültek be páran a világválogatottba, így a Bologna kapusa, Gianluca Pagliuca, illetve a Crystal Palace jobbhátvédje, Emmerson Boyce.
Gianluca Pagliuca (olasz, Bologna FC): A Serie A hét végi fordulójának egyik nagy meglepetése az Udinese hazai veresége volt a Bologna ellenében. Az udineiek a mérkőzés nagy részét végigtámadták, ám a vendégek kapusával, Pagliucával nem bírtak. A 39 esztendős hálóőr elképesztő védéseket mutatott be, és ennek köszönhetően nem csak a meccs, hanem a forduló legjobbjának is megválasztották.
Emmerson Boyce (angol, Crystal Palace): A londoni kiscsapat hősies teljesítménnyel szerzett pontot a sokkal esélyesebbnek tartott Manchester United ellen a hét végén. A Palace védői közül mindenki kiválóan futballozott, de Boyce közülük is kiemelkedett, szinte hibátlanul játszotta végig a kilencven percet.Fábio Cannavaro (olasz, Juventus FC): A torinói együttes a hét végén igazi rangadót nyert meg, ráadásul idegenben a Roma ellen, és vitatott bírói ítéletek ide vagy oda, a Juve megérdemelte a három pontot. Elsősorban védelmének remeklése miatt, hiszen egy kivételtől eltekintve kikapcsolták a rómaiak fantasztikus támadóit, és Cannavaro ráadásul még gólt is szerzett - ez volt az első találata torinói színekben.Jean-Cristophe Devaux (francia, RC Strasbourg): A Strasbourg együttese egyre messzebb kerül a kiesési zónától, az Ajaccio elleni győzelemnek köszönhetően a csapat már a 15. pozíciót foglalja el a tabellán. A korzikaiak ellen a három pontot érő találatot a középhátvéd Devaux szerezte, aki a pályafutása során most először volt eredményes az élvonalban - pedig közel 150 találkozó áll a háta mögött.Iván Córdoba (kolumbiai, Internazionale): A milánói derbi elvesztése után az Internek sikerült összeszednie magát, és a Lecce ellen a gárda ismét begyűjtötte a három pontot. A mérkőzésen a hazaiak legjobbja a kolumbiai védő, Córdoba volt, aki már hetek óta kiváló formában futballozik, és erre tette most fel a koronát a lecceieknek fejelt góllal.
Frank Gerber (német, FSV Mainz): A szezont viszonylag jól kezdő Mainz gárdája az idén pocsékul szerepelt, hiszen első hat tavaszi találkozóján mindössze egy pontot szerzett, de a Freiburg elleni kiesési rangadóra összeszedte magát a csapat. Az 5-0-ra megnyert összecsapáson a jobb oldali középpályás, Gerber kezdte meg a gólgyártást, és a szünet előtt egy tizenegyest is kiharcolt.Michael Ballack (német, Bayern München): A bajor gárda a múlt héten két fontos mérkőzést is nyert. A német kupában a Freiburg elintézése nem okozott gondot, hiszen a müncheniek 7-0-ra verték ellenfelüket, a bajnokságban viszont igazi rangadót nyert a csapat a Werder Bremen ellen - és ezen a találkozón a három pontot érő találatot Ballack szerezte, aki a kupameccsen is eredményes volt. Pablo Aimar (argentin, Valencia CF): A Valencia együttese Claudio Ranieri menesztését követően kissé összekapta magát, bár az elmúlt héten egyik bajnokiját sem sikerült megnyernie - igaz, vereséget sem szenvedett. A gárda a Sevillával és a Real Madriddal is ikszelt, és a lassan ismét csúcsformába lendülő argentin játékmester, Aimar mindkét összecsapáson betalált.Antonio López (spanyol, Atlético Madrid): A madridiak hét végi, Sevilla FC elleni bajnokija a bal oldali középpályás, Antonio López jutalomjátéka volt. A focista előbb két gólpasszal hívta fel magára a figyelmet, majd a szünet előtt feltette a koronát teljesítményére azzal, hogy egy előreívelt labdát levett, megesernyőzte védőjét, majd hanyatt vetődve, ollózó mozdulattal juttatta a hálóba a bőrt.
Thierry Henry (francia Arsenal FC): Az Ágyúsoknak az utóbbi időben nem nagyon ment a játék, és a hét végi Portsmouth elleni bajnokira meglehetősen tartalékosan voltak kénytelenek kiállni, de szerencséjükre Henry ott volt a pályán, és szinte egymaga eldöntötte a mérkőzést. A francia támadó mesterhármast vágott, és így már 22 találatnál jár a szezon során a Premier League-ben.Pablo Ernesto Vitti (argentin, Rosario Central): Az argentin clausurában négy forduló után némi meglepetésre a Rosario Central áll az élen, köszönhetően a hét végi, Almagro elleni idegenbeli győzelemnek. A találkozón a Rosario tizenéves támadója, Vitti mesterhármast ért el, és ezzel egyben a góllövőlista élére ugrott, hiszen összesen már öt találatnál jár.