Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség 5000 fontos bírsággal sújtotta Jose Mourinhót, aki burkoltan, de egyértelműen részlehajlással vádolta meg Neale Barry játékvezetőt a január 12-én 0-0-s eredménnyel zárult Chelsea-Manchester United Ligakupa-elődöntő után. A portugál tréner emellett szigorú feddésben is részesült.

Mourinho úgy vélte, a bíró az első félidőt követően gyanús beszélgetést folytatott a vendégek szakmai irányítójával, Sir Alex Fergusonnal. A portugál tréner hozzátette: a második félidőben már a vendégeknek kedvezett Barry.

"Remélem, hogy egyszer én is hatvanéves leszek, s már két évtizede tevékenykedem majd ebben az országban. Addigra mindenkit megismerhetek, s akkor már mindenki tisztel majd engem. Remélem, hogy egy nap én is olyan tekintéllyel rendelkezem majd, hogy reszketnek tőlem az emberek" - mondta akkor Fergusonra utalva a portugál szakember.

Érdekesség, hogy a 0-0-s eredménnyel zárult elődöntő lefújása után az angol kommentárok szerint Neale Barry inkább a Chelsea-nek kedvezett, két büntetőgyanús szituációban is továbbot intett a hazaiak kapuja előtt.

A visszavágón a londoniak 2-1-re nyertek idegenben, majd a február 27-ei döntőben hosszabbítás után 3-2-re győztek az FC Liverpoollal szemben. Azon a találkozón szintén némileg sportszerűtlenül viselkedett a fővárosiak szakmai főnöke: Steven Gerrard 79. percben elért öngólja után középső ujját a szája elé téve szólította fel a liverpooli szurkolókat a hallgatásra - ezért a tettéért a játékvezető a lelátóra parancsolta.