Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt március 15-én!

1957-ben ezen a napon született Víctor Munoz, egykori kiváló spanyol középpályás, a Real Zaragoza jelenlegi szakvezetője. A fiatal játékos 1976-ban mutatkozott be a hispán élvonalban, érdekesség, hogy éppen egy Real Zaragoza-FC Barcelona mérkőzésen. Víctor akkor még nem tudhatta, hogy pályafutásának alakulását majd ez a két klub határozza meg.

Az aprótermetű labdarúgó 1981 nyaráig futballozott a kék-fehéreknél, majd az FC Barcelonához szerződött. A spanyol válogatottban is helyet kapott, 1984-ben ott volt a franciaországi Európa-bajnokságon, de játszott az 1986-os világbajnokságon is. Hét esztendőn keresztül szolgálta a katalán sztárklubot, évről-évre megbízható teljesítményt nyújtva, így csak kis meglepetést okozott, hogy külföldi klubok érdeklődtek iránta.

Ugyanis a nyolcvanas évek végén sem volt jellemző, hogy spanyol labdarúgó külföldre szerződött volna, Víctor azonban a kevés úttörő egyikeként az olasz Sampdoriához igazolt. 1989 nyarán a genovai klub játékosaként (oldalán Pagliucával, Toninho Cerezóval, Viallival, Mancinival) részese volt az éppen az FC Barcelona ellen elveszített KEK-döntőnek.

Esztendővel később az RSC Anderlecht ellenében már sikerrel abszolválta a finálét Vujadin Boskov csapata. 1991-ben Víctor még négy mérkőzés erejéig visszatért a Real Zaragozához, így egykori sikerei helyszínén fejezte be az élvonalbeli pályafutását. 2000-ben mutatkozott be edzőként a spanyol élvonalban, a Villarreal CF csapatát gardírozta.

Két éven keresztül dolgozott a Sárga Tengeralattjárónak becézett együttessel, majd 2004 januárjában szülővárosa legismertebb futballklubja, a Real Zaragoza kínált neki szerződést. Eddigi legnagyobb sikere a tavaly elhódított Copa del Rey, amelynek fináléjában csapata a Real Madridot győzte le.