Vágólapra másolva!
A szerdai kört követően szombaton és vasárnap rendezik a labdarúgó Arany Ászok Liga 18. fordulóját, amely után két hét szünet következik a bolgárok elleni március 30-i világbajnoki selejtező miatt.

A legérdekesebbnek ígérkező találkozóra Debrecenben kerül sor, ahol a bajnoki címért küzdő hazaiak a tavaly nyári botránysorozatot mára nagyrészt feledő s egyre stílusosabban futballozó diósgyőriekkel találkoznak.

A hajdúsági gárda botlott a hétközi fordulóban, egy órán át emberelőnyben játszva sem tudta ledolgozni a győriek korán szerzett egygólos előnyét, vagyis két mérkőzésen hat pontot veszítettek az ETO-val szemben.

Szombaton nem is lehet más célja Supka Attila vezetőedző csapatának, mint a három pont megszerzése. A feladat sikeres végrehajtása nem lesz könnyű, hiszen Gálhidi György együttese szerdán alaposan megszorongatta a listavezető Ferencvárost, noha legeredményesebb játékosa, a szombaton visszatérő Tisza Tibor nem szerepelhetett.

Érdekesség, hogy a fiatal csatár a nyáron éppen Debrecenből került Diósgyőrbe, vagyis most külön motivációt jelenthet számára, hogy ismerős környezetben bizonyíthatja, fejlődése töretlen.

A címvédő, s jelenleg újfent 3 pontos előnnyel listavezető Ferencváros biztos esélyesként fogadja a Fehérvár FC-t, amelyben Magasföldi visszatérhet eltiltását követően, Horváth viszont részleges bokaszalag-szakadása miatt még pihen.

A tavasszal százszázalékos, a két bajnokesélyest egyformán 1-0-ra legyőző Győri ETO FC ezúttal Pécsett lép pályára, Tóth Péter egymérkőzéses eltiltását tölti. Az edzőváltáson átesett Pápa immáron Szentes Lázárral a kispadon az MTK-t fogadja, a Matáv FC Sopronhoz a Nyíregyháza, a Zalaegerszeghez a Budapest Honvéd látogat.

A Vasas-Békéscsaba mérkőzésre szombaton 15 órakor kerül sor, ha egyáltalán a viharsarki együttes vállalni tudja a szereplést. A tartozások miatt ugyanis a keret több tagja feljelentette a klubot, s mivel a liga igazat adott nekik, így Kovács, Balog, Simon, Matkó és Udvari már nem edz a csapattal, míg Miculescu három hónapos szerződést kötött az Arad együttesével.

Egyetlen összecsapás marad vasárnapra, ezen az Újpest (az eltiltott Simek és Juhár nélkül) az Andruskót nélkülöző Kaposvárt látja vendégül.

[origo]/(MTI)