Vágólapra másolva!
E heti álomcsapatunkban a brazil futballisták viszik a prímet, hiszen a tizenegyben négyen is bekerültek, ráadásul négy különböző bajnokságból: a német, az olasz, a spanyol és a francia pontvadászat is delegált egy brazil labdarúgót a világválogatottba. A csatársorba való bekerüléshez pedig minimum mesterhármasra volt szükség.
Víctor Valdés (spanyol, FC Barcelona): A katalán együttes a hét végén újabb lépést tett a bajnoki cím felé az RC Deportivo idegenbeli legyőzésével, de a Barca a második félidőben bizony nehéz perceket élt át, hiszen az emberelőnybe került galíciaiak gőzerővel támadtak. Hogy a Barcelona mégis megőrizte előnyét, az nagy részben kapusának, Víctor Valdésnek köszönhető, aki több bravúros védést is bemutatott.
Maicón (brazil, AS Monaco): A nagyhercegség csapata egy öt mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot szakított meg a hét végén, ráadásul éppen az Olympique Marseille elleni rangadón, aminek köszönhetően az együttes feljött a harmadik helyre a tabellán. Az első gólt az összecsapáson a brazil jobbhátvéd, Maicon szerezte, aki a mérkőzés egyik legjobbjának bizonyult.Antar Jahia (algériai, SC Bastia): A korzikai együttes nagyon fontos három pontot szerzett a hét végén a francia bajnokságban az FC Metz ellen, hiszen a Bastiának így maradt esélye a bennmaradásra a Ligue 1-ben. A győztes találatra egészen az utolsó percig kellett várni, amikor is a végig kiválóan futballozó középhátvéd, Jahia ment előre, és érte el a három pontot érő gólt.Markus Babbel (német, VfB Stuttgart): A sváb együttes egyelőre tartja magát a dobogó harmadik fokán a Bundesligában, ami Bajnokok Ligája-indulást érhet a stuttgartiaknak. A hét végén a védelem hozta a három pontot a Freiburg elleni találkozón: a hátsó alakzat tökéletesen semlegesítette az ellenfelet, és a győztes találatot is egy bekk, jelesül a középhátvéd Babbel érte el.Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): A királyi gárda az elmúlt hetek gyengélkedését követően most sem kápráztatta el drukkereit, de legalább a győzelmet megszerezte a Málaga elleni bajnokin. A mindent eldöntő találatot azonban nem a támadó alakzat valamelyik tagja, hanem a balhátvéd Roberto Carlos érte el, aki ismét a tőle megszokott magas színvonalon futballozott.
Mark van Bommel (holland, PSV Eindhoven): Az eindhoveniek a hét végén rangadót játszottak az Ajax ellen, de meglepően könnyen begyűjtötték a három pontot. Az idegenbeli 4-0-s diadal a klub történetének legnagyobb arányú győzelme a nagy rivális ellen, és ebből a csapatkapitány Van Bommel középpályás létére mesterhármassal vette ki a részét. Thorben Marx (német, Hertha BSC): A berlini együttes jó úton halad afelé, hogy egyéves kihagyás után ismét kiharcolja az európai kupaszereplés jogát, a fővárosiak ugyanis tartják magukat az ötödik helyen. Az Arnimia Bielefeld elleni bajnokin a mérkőzés hőse a saját nevelésű középpályás, Thorben Marx volt, aki pályafutása során először tudott duplázni az élvonalban.Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): A Vörösök számára a hét végi bajnoki két szempontból is nagyon fontos volt: egyrészt egy győzelemmel közelebb kerülhettek a BL-indulást érő negyedik helyhez, másrészt pedig a városi rivális Everton volt az ellenfél. Mindez meg is látszott a csapat teljesítményén, és a prímet a kapitány, Gerrard vitte, aki maga is betalált, és ismét vezéregyénisége volt a gárdának.Edú (brazil, VfL Bochum): Ilyen néven összesen három brazil labdarúgó szerepel az európai topligákban, a bochumi Edúról azonban eddig nem sokat lehetett hallani. A több poszton is bevethető játékos ezúttal bal oldali középpályásként kapott játéklehetőséget a Bochumban a Wolfsburg ellen, és kiválóan futballozott, kétszer is betalált az 5-0-s győzelmet hozó találkozón.
Adriano (brazil, Internazionale): Az Inter csak egy héttel a többi gárda után harcolta ki a legjobb nyolc közé jutást a BL-ben, mivel az FC Port elleni visszavágót csak a múlt héten rendezték meg. A mérkőzés a brazil támadó jutalomjátékát hozta, Adriano ugyanis mesterhármast szerzett a portugálok ellen, és ezzel szinte egymaga lőtte tovább csapatát.Robert Earnshaw (walesi, West Bromwich Albion): Gera Zoltán egyesülete az egyetlen idegenben nyeretlen gárda volt a Premier League-ben - egészen a hét végéig, amikor a WBA vendégként győzte le a Charlton Athleticet. A három pont megszerzésében Eanrshaw kulcsszerepet vállalt, elvégre a csupán csereként pályára küldött csatár kevesebb, mint fél óra alatt mesterhármast vágott.