Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szövetségi kapitány szerint jövő szerdán a folyamatos támadásokkal érhet el jó eredményt a magyar labdarúgó-válogatott az újpesti világbajnoki selejtezőn, ahol a csoport egyik legerősebb együttese, a bolgár csapat lesz az ellenfél.

"Meghatározó mérkőzés vár ránk. Győzelem esetén szép és jogos reményeink lehetnek a továbbjutásra, s ismét azt mondom, továbbra is a vb-szereplés a célom. Természetesen ki is kaphatunk, de én nem gondolok erre. Az biztos, hogy nagy nyomás nehezedik ránk, s majd jövő szerdán pontos képet kapok arról, hogy a futballistáimra ez milyen hatással lesz" - mondta a német szakvezető a felkészülést indító keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Matthäus hozzátette: a következő ellenfél eredményei mellett stílusával is imponál. "Sokat futó, magasan képzett játékosok alkotják a bolgárok együttesét. Tiszteljük az ellenfelet, de ez így volt a máltai találkozó előtt is" - szögezte le a szakember.

A magyar keret keddtől a Petneházy Country Clubban tartózkodik, ahol szigorú szabályok mellett éli majd mindennapjait. "A következő nyolc napban a felkészülésen lesz a hangsúly, nem szeretném, ha más dolgok is lekötnék a labdarúgók figyelmét. Ezért változtattunk az edzőtáborozás helyszínén. Fegyelmezett felkészülést várok, mert eddig nem ezt tapasztaltam" - érvelt a kapitány.

Megjegyezte: nem sikerült kizárólagos pályát találni, így több helyszínen zajlanak majd az edzések. "Sokat buszozunk majd, legalább én is megismerem, a korábbinál is jobban a budapesti stadionokat. A szponzorok is örülnek majd annak, hogy sokat közlekedik a busz" - mondta ironikusan a szövetségi kapitány.

Lothar Matthäus kitért arra is, hogy túlságosan hosszú volt a téli szünet a magyar bajnokságban, de most már nincs mit tenni, ezt el kell fogadni. "A kezdés angolos volt, hét nap alatt három találkozót játszottak a csapatok, ez ugyancsak furcsa" - jegyezte meg a szakvezető.

A Szusza Ferenc-stadionban sárga lapok miatti eltiltás következtében nem szerepelhet a kulcsembernek számító Gera Zoltán, pótlásáról még nem született döntés. Matthäus szerint Vincze Ottó, Hajnal Tamás vagy Böőr Zoltán lehet a gárda irányítója.

"A debreceni Sándor Tamást még vasárnap is megpróbáltam meggyőzni arról, hogy legalább egy meccs erejéig térjen vissza a válogatottba, de azt mondta, hogy nincs erre felkészülve. Sajnálom, hogy így vélekedik" - mondta a kapitány.

A hajdúsági irányító csapattársa, Böőr több mint egy évet hagyott ki sérülés miatt, így kissé váratlan, hogy két bajnokit követően máris tagja a keretnek.

"Néhány hét alatt nagyot fordult velem a világ, hiszen a Honvéd elleni szezonnyitó előtt még az is kérdéses volt, hogy bekerülök-e a debreceni kezdőcsapatba. Természetesen boldog vagyok, hogy itt lehetek! Fogadkozni nem akarok, a szavak helyett beszéljenek a tettek a pályán. Korábban a válogatott rendszerint elbukta a sorsdöntő mérkőzéseit, remélem, hogy ezúttal változik a helyzet" - szögezte le a középpályás.

A kapus Szűcs Lajos egyelőre influenzával bajlódik, várhatóan csütörtökön csatlakozik a kerethez.

A Bulgária elleni vb-selejtezőre március 30-án, 20.45-től kerül sor a Megyeri úti Szusza Ferenc-stadionban. Jegyek elővételben országszerte az Ibusz-irodákban kaphatók.