Vágólapra másolva!
George Best, a Manchester United korábbi kiváló labdarúgója azt szeretné, ha a rögbiben már bevált módon, a nem túl távoli jövőben egyesített futballválogatottal szerepelnének az írek a nemzetközi porondon.

"Észak-Írországnak és Írországnak is voltak különböző időszakokban világklasszis játékosai. Miért ne lehetne közös csapatot kialakítani?" - tette fel a költői kérdést Best a BBC rádiónak.

"Egyszerűen csak ki kellene próbálni, hogy lássuk, van-e értelme. Ha pedig kiderül, hogy nem működik, legalább a tapasztalatok birtokában lehet félretenni az ügyet" - tette még hozzá az utóbbi időben elsősorban alkoholizmusa miatt emlegetett 58 éves exfutballista, egyúttal reményét fejezve ki arra vonatkozóan, hogy az egyesítés még az ő életében megtörténhet.

Az ír labdarúgást jelenleg két szervezet képviseli - az egyik Dublinban, a másik Belfastban működik -, és az AFP szerint egyik sem mutat túl nagy hajlandóságot a közös szereplés előmozdítására.

George Best 1968-ban tagja volt a Manchester United BEK-győztes gárdájának. Az együttesben összesen 465 mérkőzést játszott, és 180 gólt lőtt.