Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szövetségi kapitány csalódott volt, hogy a bolgárok elleni szerdai újpesti vb-selejtezőre készülő labdarúgó-válogatott keretének nagy része nem megfelelő módon kezelte a keddi Európa-bajnoki kvalifikációs találkozóra gyakorló U21-es gárda elleni pénteki felkészülési összecsapást.

A Szusza Ferenc-stadionban rendezett zárt kapus, a "nagyok" 3-2-es sikerével zárult mérkőzést követő sajtótájékoztatón a szakvezető bosszúsan ismertette gondolatait.

"Tudom, hogy az A csapat tagjait nem igazán motiválhatta a fiatalok elleni találkozó, de ennél azért jobb teljesítményt vártam. Juhász Roland és Bodnár László érdemel dicséretet, s még egy-két játékos hozzáállása volt megfelelő. Sokan azonban nem éltek a lehetőséggel, pedig be is játszhatták volna magukat a szerdai kezdőcsapatba" - mérgelődött Matthäus.

A szakvezető hozzátette: a rossz főpróba még nem jelent feltétlenül rossz szerdai előadást, de mindenképpen javulni kell ahhoz, ha a gárda le akarja győzni az esélyesebb bolgárokat.

"Egyértelmű, sokkal nagyobb odaadást várok! Az edzéseken ugyanis megfelelően dolgoznak a futballisták, talán el is fáradtak. De ez sem lehet mentség a mai produkcióra. Hiszen ma majdnem mindenki csak 45 percet töltött a pályán, nem kellett volna takarékoskodni az erővel" - összegzett a kapitány.

Az U21-es csapatot irányító szövetségi edző, Róth Antal pozitívan értékelte a látottakat. "Nagyon örülök annak, hogy felmérhettük, hol tartunk. Mindenképpen hasznos, hogy az edzésnél nagyobb erőbedobást követelő találkozót játszottunk" - mondta Róth.

Az A együttest legkésőbb szombat estig elhagyja a sérüléssel bajlódó Fehér Csaba. Rajta kívül a szintén nem teljesen egészséges Komlósi és Hajnal hagyta még ki a pénteki összecsapást. Az U21-eseknél Jovánczai hiányzott.

Lothar Matthäus csapatának góljain Szabics (28.), Kerekes (41.) és Kenesei (52.) osztozott, míg a fiataloknál Czvitkovics (47., 65.) volt eredményes.

Az A válogatott összeállítása a két játékrészben:
I. félidő: Király - Bodnár, Stark, Juhász, Vanczák - Rajczi, Böőr, Vincze, Huszti - Kerekes, Szabics
II. félidő: Rabóczki - Simek, Dragóner, Nagypál, Juhász - Korsós, Rósa, Rajczi, Lőw - Kenesei, Torghelle