Vágólapra másolva!
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Bulgáriát Dunaújvárosban az Európa-bajnoki selejtező 8. csoportjában. Róth Antal szövetségi edző csapata öt mérkőzésen 9 pontot szerzett, s ezzel a második helyről várhatja a folytatást.

U21-es Európa-bajnoki selejtező, 8. csoport:
Magyarország - Bulgária 1-0 (0-0)
Dunaújváros, 1300 néző
v.: Paixao (portugál)
Magyarország: Fülöp - Balogh, Regedei, Vanczák, Takács - Czvitkovics, Bank (Sándor, 46.), Vadócz, Józsi (Tőzsér, 71.) - Magasföldi (Máté, 78.), Feczesin.
Bulgária: E. Petrov - Milanov, Dmitrov, Zanev, Venkov - Palankov, I. Sztojanov, Domovsijszki (Jurukov, 72.), Rangelov - Zlatinov (Hazurov, 59.), Boskov (Vargov, 59.)
gól: Magasföldi (53.)
sárga lap: Bank (43.), Vadócz (63.), Vanczák (74.), illetve Rangelov (81.)

21. perc: Czvitkovics a felezővonalról ugratta ki remekül Feczesint, aki egy védővel a nyakán tört kapura, majd 15 méterről, jobbról az oldalhálóba passzolt.

32. perc: Czvitkovics jobbról, 18 méterről próbálkozott, éles lövését szépen védte a bolgár kapus.

50. perc: Rangelov 24 méteres szabadrúgását Fülöp szögletre ütötte.

53. perc: Vadócz szép csel után 23 méterről a keresztlécre emelt, s a kipattanó labdát a középen érkező Magasföldi 7 méterről a kapu bal oldalába fejelte (1-0).

65. perc: Czvitkovics szépen tálalt a jobb szélen lévő Magasföldihez, aki 15 méterről lőtt, Petrov azonban kiütötte a labdát.

85. perc: Vadócz balra, az üresen kiugró Feczesinhez passzolt, aki néhány lépés után nagy helyzetben Petrovba lőtt.

Alacsony színvonalú játékot hozott az első félidő, a magyar és a bolgár csapat rendkívül sok hibával bosszantotta a csendesen szemlélődő közönséget. A szünet után élénkebb lett az iram, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, s Vadócz szép megoldását követően a fehérvári Magasföldi József vezetéshez juttatta a hazaiakat. Ezután a bolgárok nagyobb tempóra váltottak, de Róth Antal gárdája némi szerencsével megtartotta előnyét.

"Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékkal nem. Játékosaim begörcsöltek a téttől, sőt a gól után a megbeszélt taktikát sem valósították meg, ezért módosítani kellett a szerkezeten. A helyzetek alapján azonban így is megérdemelt győzelmet arattunk. A folytatás azonban természetesen nehéz lesz, most hoztuk a kötelezőt" - értékelt Róth Antal.

A csoport másik mérkőzésén a horvátok 1-0-ra legyőzték a máltai együttest, így továbbra is magabiztosan állnak az élen. A magyar válogatott legközelebb június 3-án Izlandon lép pályára.

Eredmény:
Horvátország - Málta 1-0

A csoport állása:
1. Horvátország 15 pont/5 mérkőzés
2. Magyarország 9/5 (5-3)
3. Svédország 9/5 (6-7)
4. Izland 6/5
5. Málta 3/5 (2-6)
6. Bulgária 3/5 (4-8)