Vágólapra másolva!
Az idény meglepetéscsapata, az Everton ellen folytathatja remek bajnoki sorozatát a West Bromwich Albion a Premier League 31. fordulójában, míg a Crystal Palace a Selhurst Parkban fogadja a Middlesbrough-t. A Bundesliga hétvégi kínálatából kiemelkedik a Stuttgart brémai vendégjátéka, míg a spanyol bajnokságban a Barcelona a kemény ellenfélnek ígérkező Betist fogadja. A Serie A hétvégi programja komolyabb rangadó nélkül zajlik, bár a Juventusra várhatnak nehéz percek Firenzében.

Bár az előzetes várakozásokhoz képest nem szerepel rosszul, mégis kieső helyre csúszott a Crystal Palace a Premier League legutóbbi fordulójában. Király Gáborék a Chelsea elleni 4-1-es vereséget követőn hosszú idő után lettek ismét tagjai a szezon végén másodosztályú tagságot garantáló sereghajtó triónak, azonban szombaton, hazai pályán a Middlesbrough ellen elmozdulhatnak a meglehetősen nyomasztó pozícióból.

Küldetésük már csak azért sem tetszik lehetetlennek, mert a Boro pocsék formát mutat 2005-ben, legutóbbi négy meccsükön mindössze két pontra voltak képesek Steve McLaren tanítványai, ráadásul az UEFA-kupától is nagyon simán búcsúztak a Sportinggal szemben.

Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion legutóbbi két összecsapását megnyerte - e tekintetben a legrosszabbkor jött számukra a vb-selejtezők miatti kéthetes szünet -, vasárnap pedig az Everton fogadja hazai pályán a Robson-banda. A találkozónak a liverpooli csapat az esélyese, azonban a jó formában lévő birminghamiek előtt már csak egy győzelemnyire van a bentmaradást érő tizenhetedik hely, így minden bizonnyal kettőzött erővel hajtanak majd. Az Everton előnye szép lassan négy pontra olvadt a BL-selejtezőt érő negyedik helyért folytatott harcban a városi rivális Liverpoollal szemben, így David Moyes stolverkosai sem engedhetnek meg újabb botlást maguknak, nagy csatára van tehát kilátás.

A nagycsapatok közül az Arsenal a Norwichot fogadja, és ha beigazolódik a papírforma, akkor a Kanárik elkezdhetnek készülni a nyári költözésre. A Manchester United hazai pályán fogadja a Blackburnt - amelynek kispadján az egykori MU-legenda, Mark Hughes osztja az utasításokat -, és az angol fogadóirodák gyakorlatilag nem fizetnek ugyan pénzt hazai győzelem után, azért a Dickov vezérelte Roversszel nem árt vigyázniuk Keane-éknek.

A Bayern elleni BL-negyeddöntőre készülő Chelsea Southamptonba látogat, amely meccs egyértelműen a fix kettes kategóriába tartozik, bár a Soton is viszonylag jó passzban van, és tíz körömmel kapaszkodik minden egyes pontba, ami a bentmaradást jelentheti.

[origo]