Vágólapra másolva!
A 92. percben mentett pontot a Charlton Athletic labdarúgócsapata, amely Perry találatával 2-2-es eredményt ért el hazai pályán a Manchester City ellen a Premier League 31. fordulójának nyitómérkőzésén. A listavezető Chelsea három ponttal tért haza a Southampton otthonából, az Arsenal megelőzte a Manchester Unitedet, miután a három gólt szerző Henry vezérletével 4-1-re nyert a Norwich ellen, míg a Vörös Ördögök csak ikszeltek a Blackburnnel. A Crytsal Palace Király Gáborral a soraiban otthon szenvedett vereséget a Middlesbrough-tól, a Newcastle szintén saját pályáján kapott nagy verést az Aston Villától.

A Charlton-Manchester City összecsapással kezdődött az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulója, s nem akármilyen csatát láthattak a nézők az első félidőben. Robbie Fowler és Jonathan Macken révén ugyanis akár kiütéses vezetéshez is juthatott volna a vendégcsapat, ám a Charlton kapujában Kiely remekelt.

Arról ő tehetett a legkevésbé, hogy a csapat védelme átjáróháznak bizonyult, földön-levegőben egyaránt a City volt az úr.

A 3. percben Reina beadását a berobbanó Musampa fejelte kapura, Kiely bravúrral védett. Egy perccel később azonban már tehetetlennek bizonyult: Fowler jobb oldali szögletét követően Dunne fejese megpattant Hreidarssonon, s védhetetlenül csapódott a jobb sarokba (0-1).

Hat perc sem telt, egyenlített a Charlton: egy remek kiugratást követően Thomas adott közepére az alapvonaltól, a kimozduló James kapus elcsúszott, így nem érte el a labdát, amely a meglepődő védő lábáról Bartlett elé került, s a dél-afrikai támadó egy lépésről az üres kapuba passzolt (1-1).

A 16., majd a 18. percben Macken vívott csatát Kielyvel: a manchesteri játékos mindkét alkalommal abszolút ziccerben léphetett ki, ám a hazai kapus mindkétszer bravúrral hárított. A 38. percben ismét vezetéshez jutott a City: ezúttal balról érkezett a beadás, amelyet Fowler közelről a bal felsőbe belsőzött (1-2).

A második játékrész már jóval lagymatagabban csordogált, a 76. percben maradt ki talán a legnagyobb helyzet, Holland ívelt fejese James kapujának lécére pottyant. Már-már a győzelmet ünnepelte a City, amikor a 92. percben egyenlített a Charlton, Perry közeli lövése talált utat a hálóba (2-2)

Az éllovas Chelsea a kiesés elől menekülő Southampton ellen lépett pályára, és már az első félidőben eldöntötte a meccset, előbb Lampard megpattanó szabadrúgása, majd a Johnson szólója után beköszönő Gudjohnsen találata miatt ünnepelhettek a Kékek.

A második félidőben kényelmesen focizgattak a londoniak, Phillips révén sikerült is a szépítés a Szenteknek, ám a végén kicsit még felpörgött a Mourinho-brigád, és Gudjohnsen második góljával (ami egyben az 50. volt bajnokin a Chelsea mezében) nyomatékosították, hogy ki az úr a házban.

A toronymagasan vezető Chelsea mögött most az Arsenal áll a második helyen, mivel az Ágyúsok a mesterhármast szerző Henry vezérletével 4-1-re verték a Norwichot, míg a Manchester United hazai pályán csak ikszelt a Blackburnnel.

A Juventus elleni BL-negyeddöntőre készülő Liverpool Biscan 86. percben szerzett találatával gyűrte le a Boltont, a Middlesbrough pedig a Crystal Palace otthonában tudott győzni, Király Gábor végig a pályán volt a hazaiaknál, Torghelle Sándor ezúttal nem kapott lehetőséget.

A nap meglepetését az Aston Villa okozta, amely 3-0-ra nyert Newcastle-ban, igaz, a Szarkák nyolc emberrel fejezték be a mérkőzést, ráadásul Dyert és Bowyert azért állították ki, mert egymásnak estek.

eredmény, Premier League, 31. forduló
Charlton Athletic - Manchester City 2-2 (1-2)
gól:
Bartlett (10.), Perry (92.), illetve Hreidarsson (4., öngól), Fowler (38.)

Arsenal - Norwich City 4-1 (2-1)
gól:
Henry (19., 22., 66.), Ljungberg (49.), illetve Huckerby (30.)

Birmingham City - Tottenham Hotspur 1-1 (0-0)
gól:
Carter (66.), illetve Kelly (59.)

Crystal Palace - Middlesbrough 0-1 (0-1)
gól:
Quedrue (35.)

Liverpool - Bolton Wanderers 1-0 (0-0)
gól:
Biscan (86.)

Manchester United - Blackburn Rovers 0-0

Newcastle United - Aston Villa 0-3 (0-1)
gól:
Angel (5.), Barry (73., 80., mindkettőt 11-esből)
piros lap: Taylor (72., Newcastle), Dyer (84., Newcastle), Bowyer (84., Newcastle)

Southampton - Chelsea 1-3 (0-2)
gól: Phillips (69.), illetve Lampard (22.), Gudjohnsen (39., 83.)