Vágólapra másolva!
A Liverpool hazai pályán 2-1-re legyőzte a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A másik keddi találkozón hiába játszott fölényben az Olympique Lyon, csak egy 1-1-es döntetlenre volt képes a vendég PSV Eindhoven ellen.   

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:
FC Liverpool - Juventus 2-1 (2-0)
Anfield Road, 50 ezer néző
vezette: Frank De Bleeckere (belga)
Liverpool: Carson - Finnan, Hyypiä, Traore, Carragher - Luis Garcia, Gerrard, Biscan, Riise - Le Tallec (Smicer, 73.), Baros (Nunez, 66.)
Juventus: Buffon - Zebina, Cannavaro, Thuram, Zambrotta - Camoranesi, Emerson, Blasi (Pessotto, 46.), Nedved - Del Piero (Trezeguet, 61.), Ibrahimovic
gól: Hyypiä (10.), Luis Garcia (25.), illetve Cannavaro (63.)

Óriási érdeklődés kísérte a Juventus liverpooli vendégjátékát, hiszen a húsz évvel ezelőtti tragikus BEK-döntő óta - amikor is a brüsszeli Heyselben 39 szurkoló vesztette életét - első alkalommal csapott össze a két együttes.

A torinói csapat edzőjének, Fabio Capellónak dolgát több sérült, illetve eltiltott játékos hiánya nehezítette, a cseh Pavel Nedved ugyanakkor több mint egy hónapos kihagyás után visszatérhetett a kezdő csapatba. A másik oldalon Rafael Beniteznek is volt gondja elég, hiszen sérülés miatt nem számíthatott a német Dietmar Hamannra, a spanyol Fernando Morientesre és Xabi Alonsóra, valamint az ausztrál Harry Kewellre, ráadásul az előzetes hírekkel ellentétben nem tudta vállalni a játékot a sérülésssel bajlódó lengyel Jerzy Dudek sem, így a vörösök kapuját a felnőttek között első nemzetközi mérkőzésén pályára lépő Scott Carson foglalta el.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a Heysel-stadionban történt tragédia, illteve a szombaton elhunyt II. János Pál pápa emlékére.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a Liverpool, az első lövés Finnan nevéhez fűződött, s az oldalhálóban halt el. Egy percre rá már a ziccerközelbe kerültek a vendéglátók, a szellősen őrzött Baros azonban nem tudta átvenni a labdát a tizenhatosnál. Az elsősorban az angol szurkolókat izgalomba hozó előjáték után a 10. percben szereztek vezetést a hazaiak: egy jobb oldali szöglet után a rosszul helyezkedő Juve-védők között zavartalanul megérkező Hyypiä lőtt közelről Buffon kapujába.

A Juventus ebben a sorozatban még egyszer sem kapott ilyen korán gólt, ami látszólag meg is zavarta a zebramezeseket, a 19. percben legalábbis ismét az öt és felesük felett szállt el a labda, amelyről éppenhogy csak lemaradt a vendégvédelmet rendre összekuszáló Baros.

A Liverpool vérszemet kapott, egymás után vezette támadásait, melyek csúcspontjaként a 25. percben Luis Garcia 22 méterről, jobbal hatalmas gólt zúdított a jobb felső sarokba. A középkezdés után Ibrahimovic egyből lehűthette volna a kedélyeket, de a tizenhatosról ballal a kapufát találta el. Válaszul Baros Buffon kapujának tetejére emelt egy újabb Liverpool-akció végén.

Félóra elteltével hihetetlenül felpezsdült a lanyhának addig sem nevezthető mérkőzés, a másik oldalon Nedved kényszerítőzött Del Pieróval, aki tiszta helyzetből célozhatta meg a kaput, Carson azonban bravúros vetődéssel védett.

Bár újabb nagy helyzet már nem alakult ki, a liverpooli lendület kitartott az első félidő végéig, a szünetben azonban rendezte sorait a Juventus, s a második játékrészben már inkább Nedvedék irányították a játékot.

Az igyekezet a 63. percben hozta meg a szépítést a vendégeknek, igaz, ehhez szükségük volt Carson hibájára is. Zambrotta beadása után Cannavaro fejese ugyanis se túl erős, se túl pontos nem volt, a fiatal kapus kezéről mégis a hálóba perdült a labda.

A 2-1-es állás megnyugtatta a Juventust, míg a Liverpool látszólag nem tudott már úgy felpörögni, ahogy a találkozó elején, így a második félidő már korántsem volt annyira élvezetes, mint az első. A visszavágó viszont bizonyára tartogat még izgalmas perceket, hiszen az első felvonás után továbbra is teljesen nyílt a továbbjutás kérdése.