Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi bizottsága Lee Bowyert négy, míg Kieron Dyert három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta. A Newcastle United két futballistája az Aston Villa elleni 3-0-ra elveszített hazai bajnoki találkozón összeverekedett egymással. 

A két játékos az összecsapás 84. percében kezdte meg különmeccsét, és csak a vendégcsapat néhány odaugró tagján - különösképpen a két gólt szerző Gareth Barryn - múlott, hogy nem történt súlyosabb sérülés.

A korábbi válogatott Bowyerről köztudott heves vérmérséklete, hiszen még 2000-ben, a Leeds United alkalmazottjaként az azóta már a Real Madridban futballozó Jonathan Woodgate társaságában bántalmazott egy ázsiai diákot.

A Newcastle United vezetői hatheti bérétől - 250 ezer font (90 millió forint) - fosztották meg Bowyert, míg Dyernek nem kellett fizetnie, hiszen a verekedést egyértelműen az előbbi játékos kezdeményezte. A szarkák éppen ezért arra kérték az FA fegyelmi bizottságát, hogy törölje Dyer büntetését, ezt azonban a testület elutasította.

Angliában - és szerte a világon - szinte példátlan eset, hogy két csapattárs a pályán verekedjen össze. A helyszínen több mint 50 ezer néző figyelte döbbenten az esetet, míg a világon tévénézők millió kísérték figyelemmel a történteteket. "Életem legszörnyűbb napjait élem meg, hiszen szégyent hoztam a csapatra és a sportágra is. Remélem minél hamarabb túl teszem magam az eseten" - nyilatkozott a 27 éves, válogatott Dyer.