Vágólapra másolva!
Kihasználva a hazai pályát kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra a Chelsea és a Milan labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az angol együttes remek játékkal 4-2-re verte a német Bayern Münchent, míg a milánói gárda a városi derbin 2-0-ra múlta felül az Intert.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés
Chelsea - Bayern München 4-2 (1-0)
Stamford Bridge
v.: Temmink (holland)
Chelsea: Cech - Johnson (Huth, 65.), Carvalho, Terry, Gallas - Makelele, Lampard Duff, J. Cole (Tiago, 81.) - Drogba (Forssell, 89.), Gudjohnsen
Bayern München: Kahn - Sagnol, Lúcio, R. Kovac, Lizarazu - Zé Roberto (Scholl, 73.), Frings, Ballack, Hargreaves - Salihamidzic (Schweinsteiger, 46.), Guerrero.
gól: Lúcio (5., öngól), Lampard (60., 70.), Drogba (81.), illetve Schweinsteiger (52.), Ballack (92., büntetőből)

Akadt elég gondja a Chelsea szakvezetésének (és az eltiltott Jose Mourinhónak), hiszen Arjen Robben, Paulo Ferreira és Wayne Bridge mellett az eltiltott Mateja Kezman sem léphetett pályára, így a kispadon helyet kapott a kölcsönből visszahozott finn Mikael Forssell.

A bajoroknál Roy Makaay és Claudio Pizarro sérülése nem javult, így Felix Magath (lévén Alexander Zickler és Roque Santa Cruz sem egészséges) a Hasan Salihamidzic, José Paolo Guerrero támadókettőst küldte csatába.

Szerencsés góllal nyitott a Chelsea: az 5. percben Joe Cole gyenge lövése megpattant Lúción, s a labda a jobbra mozduló Kahn mellett a kapu közepébe csorgott (1-0). A 7. percben újabb zűrzavar támadt a Bayern-kapunál, ám Terry fejesét Kahn az alapvonalon túlra paskolta.

Lassacskán megpróbálta átvenni az irányítást, de legalább felvenni az mérkőzés ritmusát a Bayern, de a legveszélyesebb helyzetet csak egy szolid Hargreaves-szabadrúgás jelenetette a 23. percben.

A 24. percben növelhette volna előnyét a Chelsea, ám a Drogba által lefejelt labdát hiába tette mellel maga elé Gudjohnsen, lövéshez nem jutott, az érkező Robert Kovac ugyanis elsodorta.

A 28. percben hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki: Johnson levett egy beadást, majd hanyattesett, Zé Roberto lövése viszont elzúgott keresztbe Cech kapuja előtt.

Öt perccel később ismét a brazil villant, ám 17 méteres szabadrúgása elkerülte a bal felső sarkot. Az ellentámadásból Lampard "válaszolt", 16 méteres bombája szinte ugyanott, a bal sarok felett hagyta el a játékteret. Újabb perc elteltével Drogba lépett ki, ám a remek ütemben kicsúszó Kahn menteni tudott.

A félidő 1-0-s hazai vezetéssel zárult.

A második játékrészt majdnem góllal nyitott ismét a Chelsea, Gudjohnsen passzával Duff lépett ki, ám a kivetődő Kahn és Lúció együttesen menteni tudott.

Az 52. percben egyenlített a Bayern: Ballack 18 méteres szabadrúgása a sorfalról levágódott, Zé Roberto ismétlését Cech csak kiütni tudta, éppen a csereként pályára lépő Schweinsteiger elé, aki 7 méterről nem hibázott (1-1).

Erősített a Chelsea, s a 60. percben Drogba középre visszafejelt labdáját Lampard bikázta a bal salsó sarokba (2-1). Hat perccel később Duff kínálta meg egy életerős lövéssel Kahnt, a német kapus kitolta jobb felső sarok elől a labdát.

A 70. percben teljesen összekuszálódott a vendégvédelem, előbb Duff az ötösön cselezett ki négy (!) bajor védőt, mire szerelni tudták, majd a kétségbeesett, de rövid felszabadítást követően Makelele ívelt középre, Frings beragadt, így a lesre játszó védők közül kilépő Lampard nyugodtan mellre vehette a labdát, majd 6 méterről, ballal a bal sarokba helyezett (3-1).

A 81. percben bal oldali szögletrúgás után Huth csúsztatott középre, Gudjohnsen közeli lövését Kahn még térddel védte, Drogba viszont két lépésről kilőtte a bal sarkot (4-1).

Már örömünnepet járt a Stamford Bridge közönsége, amikor a 91. percben Ricardo Carvalho lerántotta Ballackot, a büntetőt a sértett a jobbra mozduló Cech mellett a bal sarokba lőtt (4-2).

A Chelsea magabiztos játékkal nyert, ám az egy hét múlva esedékes müncheni visszavágó így is nyílt meccset ígér.