Vágólapra másolva!
Noha katari csapatának, az al-Garafának három fordulóval a helyi labdarúgó-bajnokság zárása előtt egy pontra még szüksége van matematikailag az elsőség megszerzéséhez, Marcel Desailly, a francia világ- és Európa-bajnok védő már most ízlelgeti újabb diadalának ízét.

"Őszintén mondom, olyan érzés ez, mintha világbajnokságot nyernék. Már csak azért is nagyon örülök, mert egyelőre veretlenek vagyunk, s ezt úgy értük el, hogy a szezon kezdetén nem számítottunk egyértelmű esélyesnek" - lelkendezett saját honlapján a 36 éves futballista, aki korábbi álláspontját némileg megváltoztatva már nem tartja kizártnak, hogy akár Katarban folytatja pályafutását.

"Ami a jövőt illeti, annyit mondhatok, hogy vagy visszatérek Európába, vagy maradok itt, de az is lehet, hogy abbahagyom a labdarúgást, és valami egészen mást csinálok" - tette hozzá.

Az al-Garafához októberben érkezett Desailly 116-szor lépett pályára a nemzeti együttesben - ezzel csúcstartó Franciaországban -, s a tavaly nyári, portugáliai kontinenstorna után jelentette be, hogy többé nem kíván szerepelni a csapatban.

Néhány nappal később klubjával, a Chelsea-vel is szerződést bontott közös megegyezéssel. Korábban az Olympique Marseille-jel 1993-ban, az AC Milannal pedig 1994-ben élen végzett a Bajnokok Ligájában.