Vágólapra másolva!
Három, előzetesen némileg esélyesebbnek tartott csapat is kiesett a labdarúgó UEFA-kupa negyeddöntőjében: a spanyol Villarrealt a holland AZ Alkmaar, a francia Auxerre-t az orosz CSZKA Moszkva, az angol Newcastle-t pedig a portugál Sporting búcsúztatta. A Sáfár Szabolccsal felálló Austria Wien bár egyszer sem kapott ki a Parmától, idegenben lőtt gólokkal az olaszok mentek tovább.

Elbúcsúzott az európai kupaporondtól az utolsó magyar érdekeltségű csapat is, miután a Sáfár Szabolcsot foglalkoztató Austria Wien csak gól nélküli döntetlent ért el az UEFA-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, s így idegenben lőtt góllal alulmaradt az olasz Parma elleni párharcban. A magyar kapus ezúttal hibátlanul látta el a feladatát, de társainak nem sikerült betalálniuk, így kiesett a bécsi együttes.

Spanyol gárda sincs már állva a nemzetközi kupákban, mivel utolsóként a Villarreal is elbúcsúzott az AZ Alkmaar ellenében. A hollandok sikeresen őrizték meg idegenben kiharcolt egygólos előnyüket a két-két találatot és kiállítást hozó visszavágón.

Az orosz CSZKA Moszkva ugyan 2-0-ra kikapott a francia Auxerre otthonában, de hazai pályán aratott négygólos sikerének köszönhetően egy pillanatig sem forgott veszélyben a továbbjutása.

A Newcastle 1-0-s otthoni győzelme után optimistán utazhatott Lisszabonba, sőt idegenben is megszerezték a vezetést a Szarkák. Az utolsó húsz percben azonban három gólt is lőttek a luzitánok, így végül az angolok intettek búcsút a kupasorozatnak.

UEFA Kupa, negyeddöntő, visszavágók:
AZ Alkmaar (holland) - Villarreal (spanyol) 1-1 (1-0)
gól: Perez (8.), illetve Figueroa (72.)
piros lap: Opdam (20.), illetve José Mari (21.)
továbbjutott: az AZ Alkmaar, 3-2-es összesítéssel

Auxerre (francia) - CSZKA Moszkva (orosz) 2-0 (1-0)
gól: Lachuer (9.), Kalou (79., 11-esből)
tj.: a CSZKA Moszkva, 4-2-es összesítéssel

AC Parma (olasz) - Austria Wien (osztrák) 0-0
tj.: az AC Parma, 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal

Sporting Lisboa (portugál) - Newcastle United (angol) 4-1 (1-1)
gól:
Niculae (41.), Sa Pinto (70.), Beto (76.), Rochemback (91.), illetve Dyer (20.)
tj.: a Sporting, 4-2-es összesítéssel.

Az elődöntő párosítása (április 28. és május 5.):
AC Parma - CSZKA Moszkva
Sporting Lisboa - AZ Alkmaar

[origo]/(MTI)