Vágólapra másolva!
Szerencsés esetben Lisztes Krisztián és Dárdai Pál is pályára léphet a Bundesliga 29. fordulójának rangadóján, amelyen a Werder a Herthát látja vendégül. A spanyol bajnokságban a Barcelona hazai pályán a Getafe ellen javítaná ki múlt heti, madridi botlását, Olaszországban továbbtart a Milan-Juventus párharc, míg Angliában már az FA-kupa elődöntőinél tartanak a csapatok.

A Bundesliga 29. fordulójában a Werder Bremen a Hertha BSC-t látja vendégül, a találkozó tétje mindkettő számára: életben tartani az esélyt a Bajnokok Ligáját érő harmadik hely megkaparintására. Lisztes Krisztián együttese a hazai pálya miatt talán egy kicsivel esélyesebb, de a berlini alakulat - amely Dárdai Pált többnyire csak a cserepadon foglalkoztatja - már jó néhány meglepetéssel szolgált a szezon során.

Ami a statisztikát illeti, az eddigi 23 brémai párharcból 17-et nyert a hazai együttes, a Hertha mindössze kétszer volt képes bravúrra a Weserstadionban: 1997-98-ban 2-0-ra, 2001-02-ben 3-0-ra diadalmaskodott az együttes.

A hazaiaknál Baumann és Klose, sérült, a Herthában a régóta problémákkal küszködő Ilhan Mansiz mellett a piros lapja miatt eltiltott Dejagah sem léphet pályára.

A listavezető Bayern München a Hannover otthonában szeretné feledtetni a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-kudarcot. Még tippelni is nehéz, mi lesz a végeredmény: az eddigi 15 összecsapáson ugyanis öt döntetlen mellett mindkét gárda ötször nyert. A hazaiak dolgát nehezítheti, hogy Stendel, Paunovic, Barnetta és Halfar játékára sem számíthat a szakvezetés.

A második helyen álló Schalke a Hamburg együttesét látja vendégül, a gelsenkircheniek jobban megérezhetik ászaik (Bordon, Lincoln, Vermant, Varela, Pander, Kmetsch) hiányát

[origo]/(MTI)