Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt április 18-án!

1970-ben ezen a napon Brit Kupa-mérkőzést játszott Észak-Írország és Skócia válogatottja. Az 1884 óta létező sorozat az évi kiírásában ez volt az első játéknap, a másik két résztvevő, Wales és Anglia 1-1-es döntetlent játszott Cardiffban.

A brit válogatottak tradicionális erőpróbája remek mérkőzéseket hozott azokban az esztendőkben, a hetvenes és a nyolcvanas évtizedben az északír és a skót válogatott is felnőtt Anglia mellé, mindkét együttes több vébén is szerepelt a fenti időszakban.

Harmincöt esztendővel ezelőtt a belfasti Windsor Parkban 31 000 néző előtt játszottak a csapatok, a pályára lépett játékosok közül többen barátként, ismerősként üdvözölhették egymást, hiszen az idő tájt is a legjobb brit és ír labdarúgók az angol élvonalban futballoztak, így például a két csapatkapitány, az északír Terry Neill és a skót Frank McLintock az Arsenal FC profija volt.

A mérkőzést a skótok nyerték O'Hare első félidőben szerzett góljával, az északírek pedig George Best kiállítása miatt emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.