Vágólapra másolva!
Nem született gól az angol bajnokság 34. fordulójának rangadóján, a Chelsea és az Arsenal nem bírt egymással, de a Kékek így is közelebb kerültek a bajnoki címhez. A Manchester sem rúgott gólt, ellenben kapott egyet, így vereséggel távozott az Everton otthonából, a másik liverpooli csapat is udvariatlan vendég volt, a BL-elődöntőre készülő Vörösök ugyanis spanyol gólokkal győztek a Portsmouth ellen. Gera Zoltán pontot érő gólt szerzett a West Bromwich színeiben a Tottenham ellen, Király Gábornak és Torghelle Sándornak nem jutott sikerélmény, mert a Crystal Palace 1-0-ra kikapott a Blackburntől.

Henry és Ljungberg nélkül vonult ki a Stamford Bridge gyepére az Arsenal, ennek ellenére az Ágyúsok kezdtek élénkebben, Reyes fejelt Pires elé és a francia középpályás ballábas lökete a keresztlécen csattant. A 8. percben hördült fel először a Chelsea-tábor, akkor Lampard lőtt ballal, de Lehmann eldőlve védett.

Ismét az Arsenal következett, és megint Pires került ziccerbe, miután Terry Senderosra bikázta a labdát, de a lecsorgót a piros hetes a jobb kapufa mellé gurította. A 31. percben Makelele passzolt Duffhoz, aki Drogba elé pöckölt, de az elefántcsontparti csatár a háló helyett Lehmann jobb lábát vette célba.

Pár perccel később ismét Drogba akciózott, szépen felfűzött egy védőt, majd középre adott, de Joe Cole becsúszva sem érte el jól a labdát. A szünet előtt már találkozott Cole lába a játékszerrel, ám a középpályás éles szögből a kapu mögötti szektorokba bombázott.

A pihenőből visszatérve megint Drogba próbálkozott, Duff beadása után előbb tett egy kört a labda körül, majd jobbal célba vette a bal alsót, de Lehmannak nem kellett közbeavatkoznia. Lampardnak sem sikerült belsővel a háló felé terelnie a labdát 15 méterről, majd Drogba szabadrúgása zúgott el a léc felett a lefújás előtt, így maradt a döntetlen, és a 11 pontos Chelsea-előny.

Gera Zoltánnak összejött, ami a londoni sztároknak nem, és egy szöglet után kilőtte a Tottenham kapujának bal alsó sarkát, ezzel vezetett a West Bromwich a White Hart Lane-en. Robbie Keane egyenlítése után a magyar válogatott kapitánya újabb gólt szerezhetett volna, de centikkel mellélőtt, így jelenleg a 17. helyen állnak a birminghamiek.

Az egyik Ferguson örült, a másik szomorkodott az Everton-Manchester United mérkőzésen, ahol a hazaiak Duncan góljával nyertek, és így Sir Alex gárdája vesztesen távozott a Goodison Parkból. A Liverpool nem akart lemaradni a városi vetélytárs mögött, és Morientes, valamint Luis Garcia találatával elhozta a pontokat Portsmouthból.

Az alsóházban a Norwich meglepte a Newcastle-t, a Crystal Palace-nak ugyanakkor nem sikerült pontot csenni a Blackburntől, annak ellenére, hogy Király Gábor remekül védett. Torghelle Sándor a 60. percben állt be, de nem tudott eredményes lenni.

Premier League, 34. forduló:
Chelsea - Arsenal 0-0

Aston Villa - Charlton Athletic 0-0

Manchester City - Birmingham City 3-0 (0-0)
gól: Taylor (55., öngól), Dunne (80.), Sibierski (86. 11-esből)

Norwich City - Newcastle United 2-1 (0-0)
gól:
Safri (68.), Ashton (91.), illetve Kluivert (90.)

Portsmouth - FC Liverpool 1-2 (1-2)
gól:
Kamara (34.), illetve Morientes (4.), Luis Garcia (45.)

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 1-1 (0-1)
gól:
Rob. Keane (52.), illetve Gera (24.)

Blackburn Rovers - Crystal Palace 1-0 (1-0)
gól
: M. Pedersen (45.)

Everton - Manchester United 1-0 (0-0)
gól:
Ferguson (55.)
piros lap: G. Neville (72.) Scholes (90.) - mindkettő Manchester United