Vágólapra másolva!
Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgócsapatának sztárja feljelenti a The Sun című bulvárlapot, amely azt állította róla, hogy április 10-én éjjel egy diszkóban felpofozta a menyasszonyát. A Sky News tévécsatorna szerint a válogatott csatár és "áldozata" is tagadta, hogy a veszekedésük végén elcsattant volna egy pofon.

A The Sun azt állította, hogy Rooney az éjszakai szórakozóhelyen összeveszett Coleen McLoughlinnel, szó szót követett, majd a dühös futballista lekent egy nyaklevest a hölgynek, aki barátnői társaságában rendkívül feldúltan távozott a bárból. Az afférnál - írta a bulvárlap - jelen volt a csatár három csapattársa, Rio Ferdinand, Wes Brown és Roy Carroll is.

A nehéz természetéről ismert tinikedvenc menedzsere azonnal cáfolta az incidensről szóló hírt: "Tényleg veszekedtek, de pofonról szó sem volt. Aztán gyorsan kibékültek, és együtt töltötték az éjszakát."

A csatárnak nem ez volt az első kínos ügye: március végén azzal vádolták, hogy egy éjszakai szórakozóhelyen bántalmazott egy férfit, ám szerencséjére nem indult ellene eljárás, mert a sértett visszavonta a feljelentést. Tavaly pedig a bulvársajtó kiderítette, hogy csoportos orgián vett részt két prostituálttal. A hír után McLoughlin kisasszony hangos botrány közepette adta ki a csatár útját, látványosan elhajítva 25 ezer fontos (9 millió forintos), vőlegénye által tervezett, gyémánttal kirakott jegygyűrűjét.

Az amúgy hallatlanul tehetséges 19 esztendős futballistával a tanárok sincsenek kibékülve, mert rendkívül trágár stílusban beszél a pályán, s ezzel rossz példát nyújt a fiataloknak. Februárban például rekordot döntött: egy percen belül tíz sértő szót vágott egy játékvezető fejéhez, több millió néző előtt.

Rooney azonban oly népszerű a fiatalok körében, hogy egy, a 9-13 évesek között elvégzett közvélemény-kutatáson kiderült, őt tartanák a legalkalmasabbnak arra, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke legyen.

Rooneyt barátnője megverésével vádoljáksportfocivilag20050413rooneyt.htmlNem indul eljárás Rooney ellensportfocivilag20050330nemindul.html