Vágólapra másolva!
Az MTK hazai pályán 3-0-s győzelmet aratott a Honvéd felett a labdarúgó Arany Ászok Liga 23. fordulójában, így ebben az idényben továbbra is veretlen hazai pályán.

Arany Ászok Liga, 23. forduló:
MTK Budapest - Budapest Honvéd 3-0 (2-0)
Hidegkuti Stadion, 1500 néző
vezette: Saskőy
MTK: Végh - Balogh, Lambulic, Juhász, Pollák - Czvitkovics, Jezdimirovic (Horváth, 72.), Zabos, Kanta Sz. (Illés, 61.) - Hrepka (Bori, 77.), Kanta J.
Honvéd: Takács T. - Kovács N., Budovinszky, Mészáros, Takács Z. - Dobos, Lázár, Vadócz (Zana, 82.), Vén - Herczeg (Dancs, 46.), Csobánki (Kozarek, 70.)
gól: Kanta J. (4.), Balogh (35.), Mészáros (68., öngól)
sárga lap: Hrepka (47.), illetve Mészáros (34.)

4. perc: Hrepka ugrott ki a vendégvédők közül, de Takács T. hárította a helyzetet, a kipattanót viszont Kanta J. 10 méterről az üres kapuba rúgta (1-0).

35. perc: Kanta J. jobb oldali szögletét Balogh 11 méterről a bal alsó sarokba fejelte (2-0).

41. perc: Budovinszky 20 méteres, középről elvégzett szabadrúgása után a labda a jobboldali kapufán csattant.

68. perc: Kanta J. iramodott meg a bal oldalon, majd középre adott, s a menteni igyekvő Mészáros saját kapujának baloldalába lőtt (3-0).

A hazaiak rögtön a mérkőzés elején nekirontottak a Honvédnak, s mire a vendégek felocsúdtak, örülhettek, hogy csak egygólos hátrányban voltak. A 20. perctől kiegyenlítetté vált a játék, de ekkor egyik csapat sem jelentett veszélyt az ellenfél kapujára, aztán a kék-fehérek némileg váratlanul növelték előnyüket.

A folytatásban egyértelműen az MTK akarata érvényesült, ami a helyzetek számában - illetve egy újabb gólban - is megnyilvánult. Ugyanakkor a kispestiek teljesítményén meglátszott a keddi kupameccs nyoma, rendkívül enerváltan futballoztak, s tulajdonképpen egyetlen lehetőséget sem tudtak kidolgozni a 90 perc során.

Összességében az MTK könnyedén, helyenként közönségszórakoztató játékkal tartotta otthon a három bajnoki pontot, s akár nagyobb arányban is nyerhetett volna.