Vágólapra másolva!
Hétfőn a 26. fordulóval befejeződött az NB I-es futsalbajnokság alapszakasza, amelyet a címvédő Rubeola FC Csömör nyert meg. A továbbiakban csak az érmekért küzdő első négy helyezett csapat, illetve a 11. helyen végzett s osztályozóra kényszerült Cerberous SC folytatja a bajnokságot.

Az első négy helyezett a következő rendszerben folytatja a bajnokságot. Az alapszakasz-győztes Rubeola FC Csömör a negyedik helyezett Kanárik SE-vel, míg a második Colorspectrum Aramis a harmadik Cső-Montage BFC-vel játszik a döntőbe jutásért. A párharcok két győztes mérkőzésig tartanak, és az alapszakaszban jobb helyen végzett csapat a kedvezményezett s játszhat először (és az esetleges harmadik mérkőzésen) hazai pályán.

Az osztályozót is hasonlóképp bonyolítják: az NB I-ben 11. helyen végzett Cerberous SC az NB II-ben második MVFC Berettyóújfaluval meccsel az első osztályú tagságért. Itt - amennyiben harmadik mérkőzésre is sor kerül - az élvonalbeli budaörsi csapat élvezheti kétszer a hazai pálya előnyét.

A Corso Verona Sirokkó ugyanannyi pontot gyűjtött be, mint a Cerberous SC (22-t), ám több győzelmének köszönhetően megúszta az osztályozót. A másodosztályú bajnokságot a várakozásoknak megfelelően a válogatottak sorával megerősített Gödöllői Futsal Klub nyerte magabiztosan, amely sikerével felkerült az NB I-be. A döntőbe jutásért folyó rájátszás, valamint az osztályozó első mérkőzéseire május 2-án kerül sor.

A bajnokság jövőre - a mostani 13 helyett - várhatóan 12 csapatos lesz, azaz idén két együttes, az utolsó előtti Pécsi MFC és a 13. Csaba FC intett búcsút az élvonalnak.

Forrás: MTI

Az alapszakasz 26., utolsó fordulójának eredményei:
Pécsi MFC - Csaba FC 6-3
Cerberous SC - Vasas SC 5-7
Corso Verona Sirokkó FC - Cső-Montage BFC 4-6
Legrand Szentes - Colorspectrum Aramis 2-1
Kanárik SE - Jövőkép-Bau Siklós 8-4
(Az Első Beton Szeged szabadnapos volt, míg a Rubeola FC Csömör-Berek Rolád Miskolc mérkőzés elmaradt.)