Vágólapra másolva!
Kedden az olasz AC Milan két lépéssel közelebb került a BL-döntőhöz (hazai pályán 2-0-ra verte a holland PSV Eindhovent), szerdán pedig angol házirangadóra került sor: a Premier League-ben idén brillírozó Chelsea a Liverpoolt fogadta a londoni Stamford Bridge-en. A papírforma a Kékek sikerét ígérte, ám José Mourinho együttese nem tudta bevenni a kupaspecialista Vörösök kapuját. A gól nélküli döntetlen azt jelenti, hogy a továbbjutás kérdése teljesen nyílt a Mersey-parti visszavágó előtt.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:
Chelsea (angol) - Liverpool (angol) 0-0
London, Stamford Bridge, 42 ezer néző
v.:Alain Sars (francia)
Chelsea: Cech - Johnson, Terry, Ricardo Carvalho, Gallas - Tiago (Robben, 59.), Makelele, Lampard, J. Cole (Kezman, 78.)- Gudjohnsen, Drogba.
Liverpool: Dudek - Finnan, Carragher, Hyypiä, Traore - Luis García (Smícer, 92.), Biscan (Kewell, 86.), Gerrard, Xabi Alonso, Riise - Baros (Cissé, 65.).

18. perc: Luis Garcia hosszú előreívelését Riise megszelídítette, majd két csel után 9 méterről a "rosszabbik" lábával, azaz jobbal lőtt, Cech azonban nagy bravúrral hárított.

22. perc: Gallas bal oldali beadását Cole az ötös jobb oldali sarkától visszafejelte, s Lampard 4 méterről óriási helyzetből a keresztléc fölé lőtt.

38. perc: Luis García jobb oldali beadása után Baros 11 méterről fejjel csúsztatott, s Cech parádés reflexszel ütötte ki a labdát a jobb alsó sarok elől.

77. perc: Cole akarta indítani a saját térfeléről Drogbát, de a labda megpattant Xabi Alonsón, és így a kapu felé pattant, Dudek elcsúszott, de még időben utolérte a gólvonal felé guruló labdát.

Nagy iramú, helyenként látványos játékot hozott az első félidő, amelyben mindkét gárda megfontoltan futballozott. Ez nem is volt meglepő, hiszen a két együttes jól ismeri egymást az angol bajnokságból, így az erényeket és a gyengébb pontokat is. Némi meglepetésre a Liverpool nem ásta be magát kapuja elé, sőt helyzeteket is kidolgozott, de a szünetig nem esett gól.

A folytatásban is nagy rohanást láthatott a Stamford Bridge közönsége, de a látványosság már nem jellemezte a két csapat produkcióját. A hazaiak ugyanis nem tudtak mit kezdeni a vendégek rendkívül zárt védekezésével, így a Vörösök várják előnyösebb helyzetből a keddi visszavágót. Rafael Benítez liverpooli együttese először "szerzett pontot" a Chelsea ellen a 2004-2005-ös idényben: a bajnokságban idegenben és hazai pályán is 1-0-ra, míg a Ligakupa döntőjében hosszabbítás után 3-2-re nyertek a Kékek.