Vágólapra másolva!
Az őszi derbihez hasonlóan szerda este is 1-1-es döntetlennel és botrányos jelenetek után ért véget a Ferencváros és az Újpest mérkőzése az Üllői úton.

Rendkívül gyenge színvonalú első félidőt követően a Fradi ultrái a második játékrész elején Vlaszák Géza pirotechnikai eszközökkel történő megdobálásával szórakoztatták magukat, majd az 59. percben a hazaiak csapatkapitánya, Lipcsei Péter tüzelte fel ismét a hangulatot, amikor is megütötte Farkas Balázst, a lilák középpályását. Lipcsei kiállítását követően még magyar pályákon is szokatlan jelenet játszódott le, az egyik hordágycipelő bement a pályára, és fellökte Fehér Csabát, majd a pillanatok alatt kialakult össznépi dulakodásban Udvarácz Milán, a Fradi cserekapusa ugyanezt tette Simek Péterrel.

A meccs utáni sajtótájékoztatón már szofisztikáltabb formában folytatódott az adok-kapok. "Meglepő volt, hogy a ferencvárosi kispad és kisegítő személyzet is aktív részt vállalt a futballpályára nem való eseményekben... Ilyen körülmények között nehéz volt csak a játékra koncentrálni, a ferencvárosiak mindent elkövettek annak érdekében, hogy a játék minden áron való tördelésével szerezzenek pontot ellenünk" - nyilatkozta Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője. "Egyetértek azzal a megállapítással, hogy a bíró nem tudta teljesen kézben tartani az összecsapást, az is nehezen érthető, hogy miért csak három percet hosszabbított."

"Én nem mennék bele részletesen a játékvezetői bírálatokba, hiszen mindkét oldal nyilvánvalóan másként látja a dolgokat, ráadásul akkor holnap estig itt elemezhetnénk a történteket, hiszen akkor azon is vitatkoznánk, hogy Farkas belépője nem ért volna-e pirosat" - mondta László Csaba. "Ráadásul ekkor biztosan szóba kerülne az őszi meccs is, amikor is Szűcsöt kövekkel dobálták, szintén komoly nyomást gyakorolva ezzel csapatomra. Ami a kispadot illeti: Udvarácz Milán tette miatt minden újpestitől elnézést kért a meccs után, emellett a többiek is elismerték az Újpest pontszerzését."

A csapatoknak mindenesetre gyorsan túl kell lépniük a történteken, hiszen az Újpest vasárnap a listavezető Debrecent fogadja, míg László Csabának az okoz fejtörést, hogy kit állítson a védelembe szombaton a Pápa ellen. A hátsó alakzat két alapembere, Dragan Vukmir és Gyepes Gábor ugyanis szerdán megkapta harmadik sárga lapját, Lipcseit pedig kiállították, így - az ftc.hu információja szerint - elképzelhető, hogy a csapat pályaedzője, Keller József ismét pályára lép a Ferencvárosban.