Vágólapra másolva!
Mind a Chelsea-t irányító portugál José Mourinho, mind pedig a Liverpool spanyol mestere, Rafael Benitez elégedetten nyilatkozott a két csapatnak a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében vívott gól nélküli első mérkőzését követően.

"A meccs előtt is kiegyeztem volna ezzel az eredménnyel, és most sem gondolom másként. Persze ennek ellenére nyernünk kell a jövő héten, de hazai pályán mindig képesek vagyunk a sikerre" - nyilatkozta a vendégek spanyol edzője, aki elsősorban együttese fegyelmezettségében látja a kiváló eredmény elérésének titkát: "A legfontosabb a magabiztosság, az, hogy higgyünk magunkban. Már alig várjuk a visszavágót."

A bajnokságban toronymagasan vezető londoni sztárcsapat portugál trénere együttese gólképtelensége ellenére is elégedett volt a látottakkal. "Teljesen biztos vagyok abban, hogy mi kerülünk be a fináléba. A Liverpool-drukkerek 99,9 százaléka most valószínűleg úgy gondolja, fél lábbal már a döntőben vannak, ám csalódni fognak."

Mourinho hangsúlyozta, mostani és korábbi csapatával is került már ilyen helyzetbe, és mindig jól jött ki ezekből a szituációkból: a Ligakupában a Manchester United ellen hasonló eredményt követően idegenbeli győzelemmel vívta ki a Chelsea a döntőbe jutást, csakúgy, mint a Porto a tavalyi BL-elődöntőben a Deportivo La Coruna ellen. "Most már rajtuk van nagyobb nyomás, hiszen mindenki továbbjutást vár tőlük. Érzem, hogy megszerezzük a kedvező eredményhez szükséges gólokat az Anfield Roadon" - mondta.

Benitez ugyanakkor erre reagálva jelezte, nem jelent majd gondot a nagyobb elvárás: "Közönségünk előtt nem szokott problémánk lenni, és szerintem most sem lesz."

A kedden sorra kerülő visszavágón ugyanakkor nem állhat ki teljes csapatával a Liverpool, miután Xabi Alonso a szerdai meccs hajrájában begyűjtötte harmadik sárga lapját is. A Chelsea-nél a 60. percben becserélt holland Arjen Robben játéka kérdéses, de a most sérülés miatt távol maradni kényszerült Damien Duff valószínűleg pályára léphet.