Vágólapra másolva!

Miskolc kiáll a 2012-es horvát-magyar Eb mellett

Újabb lehetséges helyszínen, Miskolcon tárgyalt hétfőn a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság horvát-magyar pályázatának hazai előkészítő bizottsága, amely pozitív képet alkotott a tapasztaltakról.

Bozóky Imrét, az MLSZ elnökét és Szalay Péter projekt-menedzsert Orosz Lajos, Miskolc sportért felelős alpolgármestere fogadta. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón a Magyar Labdarúgó Szövetség első embere elmondta: a város vezetői megerősítettek abban, hogy Miskolc teljes mellszélességgel kiáll az Európa-bajnoki kandidálás mellett. A borsodi megyeszékhely rendezői szándékában kellően eltökélt ahhoz, hogy bekerüljön a lehetséges helyszínek közé.

Az is kiderült, hogy Miskolc a kassai repülőtér segítségével fogadná a gépeket 2012-ben. Orosz Lajos az egyeztetést követően hangsúlyozta: Miskolc minden szempontból alkalmas a házigazda szerepkörére, és az is a város mellett szól, hogy az emberek itt nagyon szeretik a labdarúgást.

Bozóky Imre hozzátette: a projekt vezetése május 9-ig várja írásban az önkormányzatok tervezeteit, és ezt követően születik majd meg a döntés a helyszínekkel kapcsolatban.

Eddig a zalaegerszegi, a debreceni, a győri és a székesfehérvári városvezetéssel tárgyalt az előkészítő bizottság. Miskolc mellett még Budapest és Pécs is helyszín lehet.