Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy a labdarúgó UEFA-kupa május 18-i, lisszaboni fináléjának egyik résztvevője a saját pályáján szereplő Sporting Lisboa lesz. Az azonban még nem biztos, hogy a végső sikerért a CSZKA Moszkvával mérkőzik, mert bár az orosz alakulat az elődöntőben búcsúztatta az AC Parmát, az olaszok megóvják a moszkvai találkozót. Amennyiben Sporting-CSZKA döntőre kerül sor, új bajnokot avatnak a sorozatban.

Az orosz fővárosban rendezett találkozó 20. percében egy pályára hajított petárda közvetlenül a kapus Luca Bucci mellett robbant fel, ezért - ápolást és néhány percnyi további védést követően - le kellett cserélni. Luca Baraldi, a Parma ügyvezetője bejelentette, hogy megóvják a mérkőzést. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága vasárnap, Genfben tárgyalja a keresetet

"Bucci megpróbálta folytatni a találkozót, de hallási problémái és fejfájása miatt erre képtelen volt" - mondta Baraldi, hozzátéve, hogy a kapus a csapatorvossal egy moszkvai kórházban maradt. "Ez pontosan olyan eset, mint amikor Didát megdobták Milánóban."

Az Internazionale-Milan összecsapás akkor félbeszakadt, s az UEFA 3-0-val a Milannak adta a mérkőzést.

"Természetesen sajnáljuk a történteket, de ez csak véletlen baleset volt. A szurkolóink évek óta erre a sikerre vártak, és egy kicsit jobban örültek a kelleténél" - nyilatkozott Valerij Gazzajev, a CSZKA vezetőedzője a 3-0-ás győzelem és a továbbjutás kivívása után.

A másik elődöntős párharc, az AZ Alkmaar és a Sporting Lisboa összecsapása dráma körülmények között dőlt el, hiszen Miguel Garcia, a vendégek védője a hosszabbítás ráadásában, a 122. percben szerezte a mindent eldöntő találatot. Ez azt jelentette, hogy a portugál gárda 1964 után - amikor is az MTK-t győzte le a Kupagyőztesek Európa Kupájának fináléjában - lett ismét döntős egy európai kupasorozatban.

"Életem legfontosabb gólja volt ez. Megmutattuk, hogy az utolsó utáni pillanatban is megéri küzdeni a győzelemért. Ezek után csak a végső siker lehet a célunk" - nyilatkozott a gólszerző.

A holland csapatoknak nem volt szerencséjük ezen a héten, az Alkmaar előtt ugyanis a PSV Eindhoven bukott el az utolsó pillanatokban, szerdán a BL-elődöntőjében az AC Milannal szemben.