Vágólapra másolva!
Nem született gól a címvédő Ferencváros és a listavezető Debrecen vasárnapi, fővárosi rangadóján a labdarúgó-bajnokság élvonalában. Így a hajdúsági együttes nagy lépést tett az aranyérem megszerzése felé.

Arany Ászok Liga, 27. forduló:
Ferencváros - Debreceni VSC-AVE Ásványvíz 0-0
Üllői út, 7298 néző
v.: Kassai
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Gyepes, Botis - Balog (Bajevski 63.), Lipcsei, Takács (Penksa 86.), Huszti - Rósa D., Bartha (Vagner 76.), Sowunmi
Debrecen: Csernyánszki - Kiss, Komlósi, Éger, László - Dombi (Madar 18.), Sándor, Habi, Böőr (Hegedűs 59.) - Kerekes (Bogdanovic 73.), Halmosi
sárga lap: Huszti (43.), illetve Halmosi (21.), Kerekes (44.), Sándor (87.)

28. perc: egy rövid felszabadítás után Böőr elé került a labda, a válogatott középpályás 15 m-es lövését Szűcs a léc alól ütötte szögletre.

29. perc: Böőr emelésével Kiss ugrott ki a jobbszélen, de 11 m-ről nagy helyzetben erőtlenül lőtt, s Szűcs könnyedén védett.

76. perc: Madar remekül passzolt a jobb oldalon kiugró Bogdanovichoz, aki hosszan vezette a labdát, majd nagy helyzetben 15 m-ről próbálkozott, de lövésébe belelépett az egyik hazai védő.

A kavargó szél irreálissá tette az első félidőt, a játékosok nem igazán találták fel magukat. A rangadót rendkívül sok pontatlan átadás, célt tévesztett emelés jellemezte, mindössze két vendéghelyzetet láthatott a szünetig a közönség.

A fordulás után kicsit emelkedett a színvonal, de a helyzetek így is elkerülték a ferencvárosi stadiont, legalábbis fél órán át. A hajrában nyíltabban, de eredménytelenül támadott a címvédő, a debreceniek ugyanakkor nem tudtak élni a gyors kontraakciók adta lehetőségekkel. A döntetlen igazságos, egyik csapat sem érdemelt győzelmet.