Vágólapra másolva!
Az Arsenal 3-1-re legyőzte a Liverpoolt az angol labdarúgó Premier League 37. fordulójának vasárnapi rangadóján, így biztossá vált: a Vörösök bár május 25-én a Milan ellen elhódíthatják a trófeát, jövőre nem lesznek részesei a legrangosabb európai kupasorozatnak.

Az Angol Labdarúgó Szövetség csütörtöki döntése értelmében csak a legjobb négy angol csapat indulhat a Bajnokok Ligájában, a Liverpool pedig címvédőként nem nyerhet jogot a részvételre. Angliában pedig lekésett a negyedik helyről, az Everton ugyanis begyűjtötte a három pontot a Newcastle ellen, Rafael Benítez együttese viszont 3-1-es vereséget szenvedett a Highburyben - pedig az Ágyúsok igencsak tartalékosan léptek pályára... Egyszersmind az is több mint valószínű, hogy idén az Arsenal végez a második helyen, a Geráékkal sem bíró Manchester United előtt ugyanis hatpontos fórral bír Arséne Wenger együttese.

Május 25-én Isztambulban az a Milan lesz a 'Pool ellenfele a BL-fináléban, amely a vasárnap olasz csúcsrangadón otthon szenvedett vereséget az élre törő Juventustól. Azaz konstatálható: a BL-döntősök pocsék napot zártak a hét végi fordulóban.

Premier League, 37. forduló:
Arsenal - FC Liverpool 3-1 (2-0)
Arsenal:
Lehmann - Lauren, Toure, Senderos, Cole - Fabregas, Vieira, Silva, Pires (Edu, 68.) - Van Persie (Bergkamp, 68.), Reyes.
Liverpool: Dudek - Finnan, Carragher, Hyypiä, Traore - Hamann (Smícer, 68.), Gerrard, Alonso, Riise (Kewell, 45.) - Baros (Cissé, 45.), Luis García.
gól: Pires (25.), Calderon (29.), Fabregas (93.), illetve Gerrard (51.)