Vágólapra másolva!
Meglátogatja rég látott spanyolországi barátait Diego Maradona, az argentin labdarúgás élő legendája, aki hétfőn érkezett Madridba. Az 1986-os világbajnok - aki a közelmúltban gyomorszűkítő műtétjének köszönhetően 30 kilót fogyott - többek között Arrigo Sacchit és Vanderlei Luxemburgót, a Real Madrid futballigazgatóját, illetve vezetőedzőjét, valamint a klubot erősítő Ronaldót és Roberto Carlost is felkeresi.

"Remekül érzem magam, végleg lezártam a kubai elvonókúrát" - jelentette ki a 44 éves, 90-szeres válogatott csillag, akinek két hete felajánlotta a Boca Juniors, hogy legyen az utánpótláscsapatok sportigazgatója.

Maradona neve profi pályafutásának bejezése után sem került le a (pletyka)lapok címoldaláról: az egykori játékos a kábítószer rabjává vált, és folyamatosan botrányokba keveredett. Kokainfüggőségétől egy kubai klinikán próbált több alkalommal is megszabadulni, a terápia azonban sokáig nem volt igazán sikeres. Testsúlya eközben folyamatosan növekedett, óriási pocakot eresztett, és szinte a felismerhetetlenségig elhízott. Tavaly áprilisban szívproblémákkal és légzési rendellenességekkel az egyik Buenos Aires-i kórház intenzív osztályára is be kellett szállítani.

Állítása szerint november elején megszabadult kokainfüggőségétől, ám ezt követően is alávetette magát kezeléseknek. Mint mondta, teljes gyógyulását követően sportkommentátorként vagy utánpótlásedzőként szeretne dolgozni, emellett drogprevenciós programokban kíván közreműködni.